Re: Kritizálta a nácikat, Hitler kivégeztette
Előzmény: #640947Hogy is írtad az elején? :)
"A tartósságot sok tényező befolyásolja, egy korabeli vár megfelelő ostromfelszerelés és eljárások mellett max. 1-2 hónap alatt garantáltan elesett." vö Buda és: "Ezen változtathatott [...] az ostromlók hiányos felszerelése" versus Buda: "Csak az időtartam nem volt bekalkulálva, későn értek ide Komáromból az ostromágyúk."
Magyarán szólva, valójában csak a LÉNYEG nem volt belekalkulálva, és ebben a kontextusban szerintem nem érdektelen az, hogy Bécs alá viszont odaérhettek volna, Buda vára (és a Citadella) pedig mindenképpen elesett volna, hiszen ahogy te is írtad - csak idő kérdése volt, hogy ez megtörténjen. Persze tudom, hogy nem fair ebben a formában összeollózni a mondanivalódat, de most pont így jött ki: Én sem azt akartam mondani, hogy SOHA nem kellett volna visszafoglalni, hanem azt, hogy AKKOR nem kellett volna belekezdeni, mert nem voltak adottak rá a feltételek, de Bécs (esetleg sikertelen) ostromának akkor is meg volt a feltétele, oda ugyanis odaérhettek volna időben az ágyúk.