Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Kissherceg Előzmény: #633510

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának legutóbbi, a korábbiaknál valamivel óvatosabb hangvételű közleménye ellenére sem túl magasak a további kamatcsökkentések előtt álló akadályok, és a jegybank várhatóan már a harmadik negyedév végére jóval 4,00 százalék alá csökkenti alapkamatát - jósolták budapesti látogatásuk alapján összeállított hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai, akik a múlt héten tárgyaltak Budapesten gazdaságpolitikai illetékesekkel és piaci szereplőkkel, tapasztalataikról beszámoló elemzésükben közölték azt is, hogy véleményük szerint a kormány és a bankrendszer közötti feszültség a magyar gazdaság növekedésének legnagyobb egyedi akadálya.

A ház londoni elemzői a takarékszövetkezeti szektor átalakítását "érdekes kezdeményezésnek" nevezték. Hangot adtak mindazonáltal annak a véleményüknek, hogy valószínűleg évekbe telik, mire e kezdeményezés gyümölcsei növekedési szempontból beérnek.