Re: nincs cím
Előzmény: #634874"Szerintem ezeket a minimumokat nem jobb és bal oldalisághoz stb kellene kötni."
Nem kellene, de mivel azt is a politikusok határozzák meg, ezért nehéz lenne tőlük elvonatkoztatni.
"Mert vsz ha nekünk kettőnknek kellene megállapodni már ott zavarok lennének, nem 10 milla embernél. :)"
Ha nekünk kettőnknek kellene megállapodni, akkor semmi gond nem lenne. Te bármit elmondhatnál én meg bármit megcsinálhatnék :)
"Pl szerintem lehetne egy ilyen minimum, hogy a járulékok egy részét elkülönítjük a nyugdíjas időkre."
Ez bullshit mindaddig, amig a járulékok nem adnak többletet, hiszen amig a járulékok nem fedezik (vagy éppen fedezik) a kiadásokat, addig abból elkülöníteni nem lehet.
Ha viszont megnöveled a járulékok mértékét, hogy abból félretenni lehessen, annak semmi értelme nincs. Ez a rendszer - mint levezettem - akkor és csak akkor lenne működőképes, ha adóemelés nélül megnövekvő járuléktömeget nem felosztanád, hanem felhalmoznád a többletet. Ez a veszély azonban nem fenyeget, így ennek az elképzelésnek nincs értelme. Már csak azért sincs, hiszen ennek a generációnak eleve nem lesz már olyan nyugdíja, mint amilyen az előzőnek volt, a következő generáció terhére nem kellene eladósodni, a miénknek meg nem ártana, ha végre békénhagynák és nem a politikusok akarnák megmondani, hogy ők hogyan akarnak a mutyisztáni haveroknak pénzt juttatni azon a címen, hogy nekünk majd attól jó lesz, hogy elveszik a pénzünket és semmit sem fogunk cserébe kapni érte.
"Ezt minek hívjuk manyupnak, vagy másnak mindegy."
Valóban mindegy. Felosztó-kirovó rendszerben a manyupnak NINCS HELYE. Amig az állam nem válik nyereségesen működővé, addig nincs értelme arról értekezni, hogy "megtakarítás". Megtakarítás akkor van, mint Svájcban, amikor többletes a költségvetés és arról kell értekezni, hogy azzal a többlettel mi legyen.
Teoretikusan természetesen nem vagyok ellene annak, hogy szufficites legyen a magyar költségvetés, annak azonban nagyon is, hogy ezt adóemelés formájában végezzék el, kizárólag annak érdekében, hogy a haverokhoz kerülhessen a pénz.
"Aztán ezt a rendszert kell úgy csiszolni ne lehessen olyan költségeket elszámolni amik indokolatlanok stb."
Ennem a legegyszerűbb módja a rendszer felszámolása, mert az kétséget kizáróan biztosítja, hogy semmiféle költséget ne lehessen elszámolni magáncégeknek az állami adórendszer terhére.
"De azt magától érthetődően ki kell zárni, hogy jön egy szomjas polgártárs és elissza mert neki úgy tetszik. Közben azt ordibálja ő most éppen megvéd vmit. Hol vagyunk a Balkánon, vagy Azerbajdzsában?"
Ott ilyen rendszer fel sem állhatott volna, mert ott kultúrdemokrcáiák vannak.
"Meg lehetne csinálni, csak a sok **** politikus inkább azzal van elfoglalva, hogy nyúljon le egy trafikot a példa kedvéért. :)"
Miért, mire tartjuk a politikusokat?