Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: 300 000 Suzuki önerőre

Előzmény: #633738

"Senki, csak mindenki ilyen nem normális jólétben szeretne élni... Te is szerintem."

Szerintem meg ez a fejér ember mániája, amivel a felsőbbrendűségét kívánja bizonygatni. Én viszont nem vagyok abban biztos, hogy mondjuk nem a kajapoknak van igaza. Abban viszont bizonyos vagyok, hogy az európai jólét sem nem normális jelen formájában, sem nem fenntartható.

De hogy ne menjünk messzebb, ott van például a cigányság, ami egyáltalán nem ebben a fajta jólétben szeretne élni, csak muszáj neki, mert ezt diktálja a többség. Ha viszont megnézzük az országot, az embereket, szerinted melyik népcsoport fog többet mosolyogni, boldogan gyereket vállalni, jól érezni magát? A többség, vagy a cigány kisebbség? Akkor mégis melyik életmód lenne a normális? :)

"Tudod, ennek nem szükségszerűen kellene így lennie... az hogy a magyar társadalmunk 30% "selejtet" gyárt inclusive selejtes fehér ember, ez a probléma... és a jelenleg megszületendő gyerekek közül is 30% selejtet gyártunk inclusive fehér ember... és bármennyi gyerek fog születni, annak 30%-a selejt - természetesen csak a nem normális jóléti világképünk szerint."

Én nem vagyok Tajgetosz párti, és a 30% selejtben sem hiszek. Egyszerűen csak arról van szó, hogy egyre nagyobb az a réteg, ami ebben a "fenemód normális jóléti" társadalomban képtelen a helyét megtalálni. Vagyis már csak ebből következően sem lehet sem normális, sem jóléti ez a társadalom. Ha nagyon akarod, akkor a te számaid alapján úgy lehetne fogalmazni, hogy a 2/3-nak jó társadalom az még érthető lenne, de véleményem szerint a jólétet a 2/3 rész bizonyosan nem ismeri. Más szavakkal: A jólétben élők szerint ez egy jóléti társadalom, de ezen az alapon ez nem más mint az imperialista fehér ember azon gondolkodása, amiben a nemesi-papi-polgári kaszt szerint jóléti társadalomban éltek. Hja, hogy a plebsz nem, az meg nem számít.

"Kiváló példa erre egyébként az elitiskolák, ahol ugyanolyan jó képességű gyerekeket válogatnak össze, és aztán mégis kialakulnak az elégtelenül teljesítők - persze a nem normális jóléti világképünk szerint..."

Teljesen rossz példa, ez arra példa, hogy attól, hogy valakinek pénze van (pláne ha apucinak van), attól még lehet hülye.

"de engem kurvára nem érdekel Európa népességfogyása... engem Magyarország népességfogyása érdekel...."

Mivel Magyarország Európa része, ezért nem választható el a kettő egymástól. Persze lehet Burmához, vagy Piréziához is mérni Magyarország esetét, csak szerintem nem érdemes - szerintem egyszerűbb ha azzal a térséggel vetjük össze, amiben az ország található. Ebben a térségben pedig egyáltalán nem akkora a népesség csökkenés, mint amennyit számtalanszor vízionálnak.

Példának okáért:

"Ez jól látszik abból is, hogy míg 1950-ben 156 ezer gyermek született, addig 2010-ben 94 ezer, és ez a létszám 2050-re 71 ezerre csökken."

http://www.origo.hu/tudomany/20111026-hetmilliard-emberiseg-letszam-okologiai-labnyom-sulyos-eloregedes-az-ara-a.html

Ezzel szemben a népesség változása:

"Magyarország népessége 1970. január 1-én 10.322.000"

http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/magyarorszagi_kisebbsegek/2008/A_magyarorszagi_horvatok_1910_1990/pages/011_az_1970es_nepszamlalas.htm

Mig most:

"Magyarország lakosságának létszáma 9 millió 937 ezer 628 volt a 2011. október 1-jei népszámláláskor"

Namármost, ha ehhez hozzátesszük hogy sacc/kb félmillió ember távozott el az országból és marginális a bevándorlás, akkor ez mégis hogyan lehetséges, azaz hogyan lehetséges, hogy 40(!!!) év alatt a csökkenő születésszám ellenére (pedig itt már javában kimutatható lenne a drámai népességcsökkenés a Spade által idézett függvényből!) valójában növekedett a magyar lakosság létszáma? Hm?

Vagy idézzem azt, hogy 1950-ben a létszám:

Magyarország lakossága 1950. január 1-n, 0:00-kor: 9 273 609 fő volt?

http://sakk-magazin.hu/magyarlakos/?ev=1950&ho=1&nap=1

Nu, akkor most:

"engem Magyarország népességfogyása érdekel....ami viszont exponenciális..."

meséljed el nekem, hogy hol látsz te ezekben az adatokban exponenciális népességfogyást. Biztos bennem van a hiba, de én nem látom. Ha pedig a Ratkó korszak gyerekszám megugrását kiveszem az egész statisztikából, hogy kisimítsam, akkor pont az látszik, hogy tök egyenletesen 10 millió +/- 1 millió körül ingadozik a lakosságszám.

"...akkor stagnálna, ha minden szülőképes korú nő, 2 gyereket vállalna, de csak 1,3-at vállal "nem leszek szülőgép" jeligére...és a gyerekeik is 1,3-at fognak vállalni vagy annál kevesebbet..."

Ez jóslás. Az, hogy MOST ennyit vállalnak, az SEMMIT sem jelent a jövőre nézve. Elég csak meggondolni, hogy mennyire nem igaz semmi abból, amit a szüleink éltek, vagy gondoltak, pláne a nagyszüleink éltek, vagy gondoltak, miért gondolod, hogy ez lesz a gyerekek esetében is? A mi generációnk sem úgy csinálta ahogy a szülők/nagyszülők, a gyerekek sem úgy fogják.

"azt jelenti, hogy a következő generáció az - utánunk következő - mondjuk már nem 2 millió fő lesz, hanem csak 1,3 millió amiből a szülőképes korú nők száma már nem egymillió, hanem csak 750 ezer, akik szintén optimista becslés szerinti 1,3-as születésszámot alapul véve 975 ezres generációt fognak alkotni, amiből a szülőképes korú nők száma 500 ezer alá csökken... Ez a nagy büdös helyzet"

Nem, ez a büdös nagy hülyeség :) Ugyanis ez egy totálisan hibás képlet, amit már Spade-nek is bemutattam, csak nem akarjátok megérteni. Az emberi populáció nem úgy viselkedikk, ahogy az a képlet mutatja. Ráadásul mivel az élettartam folyamatosan növekszik, ezért SEM szabad úgy számolni, ahogy az a képlet mutatja. Egyszerűen nem használható az a számadat semmire sem, csak arra, hogy konstanssá téve a reprodukciós rátát hülye eredményt hozzon.

Mint a fenti számadatok ugyanis világosan bemutatják, jóval 2 feletti reprodukciós ráta esetében SEM nőtt meg az ország népessége exponenciálisan.

Említettem már, hogy 1910-ben körülbelül 8 millióan voltunk trianon után, jóval 2 feletti reprodukciós rátával, oszt mégsem lettünk exponenciálisan növekvőek? Pedig ha azok lettünk volna, akkor egy generáció alatt jóval többen lettünk volna, mint amennyien tényleg lettünk 1950-re, és ezen ugye a háborús veszteségek sem változtatnak, mert egy exponenciális növekedés esetén a háborús veszteségek elhanyagolható konstanst képviselnek, de különösen azért, mivel a háborús veszteségek jó része olyan katona és civil, amelynek már volt reprodukcióban szerepe. Ennek okán eléggé nyilvánvaló lehet, hogy Magyarország esetében az elmult száz évben arról beszélni, hogy a reprodukciós rátától függ a népessége, az enyhén szólva mulatságos annak alapján hogy a lakosságszám gyakorlatilag konstans értéket mutat.

"amiből az az egyensúlyi helyzetként adódik, hogy a munkahelyek száma is csökkenni fog - azaz csökkenő népességszám csökkenő munkahelyeket eredményez, csökkenő gazdaságot..."

Ennek fuss neki még egyszer, mert semmi értelme nincs. Miért csökkenne a munkahelyek száma a népességszám csökkensével? Ez pont egy olyan állítás, ami még megfordítva sem igaz. Nem azért jött létre (vagy szűnt meg) annyi munkahely, mert több ember született, hanem azért, mert ennyit tudott a gazdaság létrehozni.

"ez a nagy büdös helyzet... és kurvára nem fog vigasztalni majd akkor, hogy nem az a jólét a normális, amiben élni szeretnél...."

Nem baj, legyen sok kátrányos, ha neked az a szimpatikus - az nyilván megoldja a népességi problémát. Számszakilag legalábbis biztosan. És mint levezetted, a növekvő lakosság növekvő munkahelyet is jelent, tehát akkor biztosan meg lesz az 1 millió munkahely is, ha lesz exponenciálisan szaporítva még 2-3 milliós kátrányos helyzetű rétegünk. Érdekes elképzelés, én még soha nem hallottam hasonlót sem a munkalehetőségek ügyében...

"Pontosan ez a családtámogatásoknak a lényege, az egyszeri - első gyerek születésére vonatkozó - családtámogatásnak is ez a lényege, hogy könnyebbé tedd azoknak, akik vállalnak gyereket. Egyértelmű, hogy csak EZÉRT nem fognak gyereket vállalni."

Akkor teljesen egyértelmű, hogy nincs is értelme.

"Értsed meg. Ez szavazatvásárlás"

A mondatanak ITT A VÉGE. Szó sincs gyerekvállalási kedvről, szó sincs demográfiáról, szó sincs semmiről, csak arról, hogy szavazatokat vásárolnak a kátrányos rétegben. Ezt állítottam.

"Hanem abban az értelemben, hogy az üzenet az a társadalom felé: támogatom az indulásod - csak az első gyereket"

Számomra ez abban az értelemben üzenet, hogy teljesen hülyének néznek egyrészt azon okból, hogy ezért gyereket vállalnék be, másrészt azért, mert azt hiszik, hogy ezzel ki lennék segítve. Ennél sokkal egyszerűbb lenne újra bevezetni a "hős magyar anya" kitűntetést 10-nél több gyereket szülő anyák számára, mert az presztizsértékkel bírhatna. Aki nem hülye, annak ez nem üzenet, hanem kontraproduktív üzenet, azt jelenti, hogy b@zd meg.

"gyerekvállalás témában egyszeri anyasági segéllyel, támogatlak amíg neveled: adókedvezménnyel, támogatlak hogy családot alapíthass: szocpol kedvezménnyel, támogatom a munkába való visszatérésed: járulékkedvezménnyel, támogatlak nyugdíjasként is - esetleg - magasabb összegű nyugdíjjal: egész életedben támogatlak, ha dolgozol és vállalsz gyereket!"

Semmi gond prospero, csak most még azt áruljad el nekem, hogy ha nem vagy nő, akkor hogy a p*csába szüljek gyereket, vagy gyerekeket? Merthogy az egész értelmetlen abban a formában, ahogy felsorolod.

Nem véletlenül írtam, hogy a család definiálásának azért volt értelme, hogy világosan lehessen támogatni a családokat, világosan lehessen a legkisebb gazdasági közösséget erősíteni, mert ez a polgári társadalom alapja. Mint korábban nyilván észrevehetted, ebben soha nem volt közöttünk vita.

Azonban valamiért nem kívánod, nem akarod észrevenni, hogy a 300.000 judáspénznek köze nincs a családhoz, ugyanis bizonyára elkerülte a figyelmed, hogy ez sem munkához, sem családhoz nincs kötve. Azaz ez egy gyerekszülési díjtétel a kátrányosoknak. Mert ugye, ez NEM a CSALÁDtámogatás rendszerén belül jelenik meg, nem a család veheti igénybe extra adókedvezmény, vagy negatív adó formájában, hanem bárki, akik képes gyereket szülni.

Ha te nem akarod látni, hogy ez egyáltalán nem illik be az eddigi rendszerbe és pont a szaporodási rátát akarja feltolni azoknál, akiknek csak fel kell tolni 300.000 Ft-ért (jó tarifa!), akkor nem fogod soha megérteni hogy miért van ezzel a gondolatmenettel problémám.

Vagy van Isten Haza Család elv és akkor csak ebben a hármasban van pénz arra, hogy valakit támogassunk, vagy ezen kívül van még más is, amivel meg kell nyerni a választásokat. Purdé hegyek támogatásával.

Hiába akarod megmagyarázni, hogy jó lesz nekünk az, ha 11 milliós ország leszünk, ha ebből 5 millió lesz a kátrányos helyzetű és hiába állítod, hogy ettől több munkahely lesz, mert teljesen nyilvánvaló, hogy a rosszabb közbiztonság és fehérmentes övezetek miatt inkább kevesebb lesz, és az is koncentráltabban, vagyis jobban felerősödik a gettósodás is, és az is, hogy az ország nagy részében kisebbségben lesz a származása szerinti magyarság.

Ami persze - szintén szemben vélekedéssel - újabb pofon lesz a magyarságnak és méginkább elmegy a kedvük a gyerekvállalástól, mert abba a világba aztán főleg minek, amikor egy fehér eltartóra egy idős és egy kiccsalád fog jutni.

"Nem tudom jobban kifejteni: a 2 születésszám fenntartja a jelenlegi gazdaságot inclusive eltartottak, most pedig csak 1,3 ember születik, - tehát növelni kell a születésszámot - legalább 2-ig - mert ha nem, az csökkenő gazdaságot eredményez"

Nem így van, erre az az egyszerű példa hogy ha növekszik az átlagéletkor, akkor növekedni fog a munkában eltöltött időszak is, és az bizony annyit tesz, hogy ha csak tíz évvel kitolod a munkában töltött évek számát, az önmagában 20-25%(!)-os reprudukciós rátának felel meg a munkaviszony tekintetében. Ennek megfelelően az 1,3*1,25=1,625 már nem is hangzik olyan rosszul és ha figyelembevesszük azt is, hogy tartósan javulnak az életkörülmények, akkor máris az adódik, hogy potom 20%-al(!) kell csak növelni a reprodukciós rátát ugyanannak a gazdasági erőnek a fenntartásához. az pedig egyáltalán nem lehetetlen, ahhoz nem kell más csak az, hogy a purdészaporítást szűntessék be, valóban a családra koncentráljanak és szűntessék be az önkényeskedést, hogy kiszámítható rendszer legyen.

De tudod akkor, amikor egy kormány a kínnal, keservvel, vérrel, harccal megváltozatatott rendszerét akarja éppen megreformálni és megpuccsolni, akkor nincs az a hülye magyar, aki több gyereket vállal be, mert nincs mire, mert nem tudja, hogy mi lesz holnap, hiszen vagy ez rombolja le azt, amit eddig felépítettek, vagy a másik, de most már csak egy dologban lehet biztos:

Purdéból a gyerekeik sem fognak hiányt szenvedni.

Köszönjük Fidesz!