Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #633689

Dr. ursi, természetesen "meg lehet magyarázni" amit műveltek, habár szerintem nem is érdemes megpróbálkozni vele.

Amig volt stratégiai cél, azaz az, hogy kikerüljünk a túlzott deficit eljárás alól, amig stratégiai cél volt a 3% alatti hiány, addig ha nem is tetszetős, de mégis teljesen érthető dolog volt az, hogy megadóztatod azokat, akik nagy profittal dolgoznak valójában munka és termelés nélkül. Akkor volt egy CÉL, ami ennek értelmet adott, ami ezt keretbe foglalta, ami alapján volt értelme a korábbi status quo felrúgásának, érdekekbe beletaposásnak, új rendszer felállításának.

Ennek a rendszernek, ennek a logikának a kifutási pontja volt az, amikor kiengedtek a túlzott deficit eljárás alól, amely egyben deklarálta a fenntartható hiányt, ami egyben deklarálta a megfelelő hiányt, ami deklarálta a csökkenő államadósságot, ami egyben kijelentette, hogy az a rendszer, amit létrehoztak - tetszik sokaknak vagy sem - fenntartható.

A rendszer kezdett beállni, működni, tudomásul venni az új feltételrendszert, megkezdődött a gazdasági szereplők alklamazkodása, és mint látható, a nyereséges működésük fennmaradása is megvalósult.

Éppen ezért ezt lehet forradalomnak, szabadságharcnak, VALÓDI rendszerváltásnak is nevezni, a lényeg az, hogy VÉGETÉRT.

Elvben.

Ezzel szemben gyakorlatban éppen az folyik tovább, ami eddig, csakhogy most tök ugyanazt a módszertant nem lehet védeni, mert most már nem az egyensúlyi állapot megteremtését szolgálja, hanem az egyensúlyból való kimozdulást, a bizonytalanságot és a kiszámíthatatlanságot jelenti. Mindezen túlmutatóan teljes önkényt és kiszolgáltatottságot, hogy ha a kormány fokszogatni akar, akkor foszkogat, mert aki profitot mutat ki, annak jajj, mert az foszkogatásra fog kerülni.

Mondhatni, mig eleddig védhetőek voltak az intézkedések a cél érdekében (ami mindenki számára fontos cél egyébként, bármennyire nem szeretnék ezt sokan tudomásul venni), most éppen a céllal ellentétes hatást fejtenek ki, vagyis teljesen jogosan fogják azt mondani, hogy "megmondtuk, hogy ez a kormány ilyen, csak süket szöveg volt ez a cél, valójában csak az önkény és a terror uralkodik, mert bárkitől bármit elvehetnek, ha éppen pénzre van szükségük".

És ezt most az isten sem mossa le róluk, ezért értelmetlen ha te próbálod őket szerecsenmosdatni: A 3% deklarálása után ADÓEMELÉSNEK NINCS HELYE, és azért nincs helye, mert akkor az annyit tesz, hogy vagy a költségvetés van elqrva, vagy nagy ívben tesznek arra és akkor vetnek ki adót arra, amire akarnak, amikor csak akarnak.

Ez pedig MINDEN tőkés számára azonosan egyenlő a menekülésre való felhívással, mert ez KISZÁMÍTHATATLAN HATALMAT jelent.

Ráadásul ha azt hiszed, hogy a bankok ezt most nem fogják az ügyfelekre áthárítani, akkor rettenetesen tévedsz, mert ezt most főleg csont nélkül fogják áthárítani, ezzel a költségel ugyanis nem számoltak, mert nem számolhattak az év elején és ez különösen azon pénzintézetekre igaz, amelyek ZÉRÓ(!) azaz ZÉRÓ(!) önkormányzati hitelt folyósítottak. Ráadásul a hivatalos kormánypropagandával ellentétben én is tudok olyan bankról, amelynél NEM VOLT kivetve a tranzakciós adó. Bizony. Na majd most ott is lesz.

Köszönjük Fidesz!

Ugyanis paradox módon azon bankok, amelyek ilyen jellegű hiteleket folyósítottak, azoknak erre igen komoly fedezetet kellett felépíteniük, ami most - mivel az állam az adós - megszűnik. Vagyis esetükben ez a lépés haszonnal jár, mig azok esetében, akiknek nem volt ilyen pozíciója - kárral jár.

Magyarán szólva ebben a formában az állam megjutalmazta azokat, akik részt vettek az eladósításban, és megbűntette azokat, akik kimaradtak belőle. És végső soron elérte azt, hogy ahelyett, hogy a bankok simán lenyelték volna ezt az összeget, mert a költség-haszon a nulla környékén lett volna, most ezt csont nélkül be fogják árazni a bankszámlák költségeibe, amit például én fogok megfizetni magánemberként és cégesen is, annak ellenére, hogy az a bank, akinél vagyok egyáltalán nem vett részt az eladósításban.

És én ezért most rendkívül dühös vagyok, és még mérgesebb azért, hogy meg akarják nekem magyarázni, hogy ezt nem a zemberek fogják megfizetni, illetve azért, mert ebből is purdégyártási program lesz részben a választások megnyerése, részben a születési statisztikák """javításának""" érdekében.

Node mint írtam Dr. ursi, "meg lehet magyarázni". Úgyhogy én hagyni foglak ebben, ha így tartod jónak. Csak egyre kérnélek: NEKEM ne akarjad megmagyarázni. Én csak megköszönni szeretném:

Köszönjük Fidesz!