Re: 300 000 Suzuki önerőre
Előzmény: #633260Ach, ha ez ilyen egyszerű, akkor kérlek, hogy segíts és írd fel az egyenletet a számomra és majd megoldom, vagy megmondom, hogy mivel nem értek egyet.
Én ugyanis jelen pillanatban elképzelni sem tudom, hogy hogyan írjak fel egy egyenletrendszert, amelyben az élettartam növekedést, az aktív időszak növekedést, a kátrányos problémát úgy tudom keretbe foglalni, hogy az jöjjön ki eredménynek, hogy abból egy 30 milliós aktív, egészséges és harcrakész Magyarország jöjjön ki, amelyben nem gond a nyugdíjrendszer vagy a munkanélküliség, és egyben olyan hadrafogható, felkészült emberekből áll, akik gond nélkül veszi fel a versenyt az addigra TÉNYLEG exponenciálisan szaporodó afrikai hordákkal. Hiszen ami ma esetleg jó számnak néz ki, az pont az exponencialitás okán addigra, mire szükség lenne rá - elégtelen lenne.
Próbálom egyébként a problémát több dimenziós mátrixban is elképzelni, esetleg tenziós mátrixban megoldani, de sajnos túl sok dimenzió lebeg a szemem előtt és nem egyszerűen arról van szó, hogy az ismeretlenek száma több, mint amennyi egyenlet van, vagy az, hogy azok nem fejezhetőek ki egymásból, hanem egyszerűen az a problémám, hogy józan paraszti ésszel nem látom, hogy a statisztikai létszám növelése miért hozná helyzetbe Magyarországot az afrikai hordákkal szemben.
Ezen kívül egyébként is szíves elnézésedet kérem azért, mert baromi régen szigorlatoztam matekból, de ott ugye csak megoldani kellett a feladatokat, nem pedig felállítani ebben a formában - és mivel azóta nem foglalkoztam ilyen jellegű egyenletek megoldásával, így nem kissé megkopott a tudásom.
Node szívesen olvasnám az exponenciális fejlődés képletét akár az óegyiptomi (potom ezer éveken át fennálló) birodalom, akár a római birodalom, akár a perzsa birodalom, de akár a teljes középkori feudalizmusra vonatkozóan.
Ha a jelenlegi rendszerre az exponencialitást akarom levezetni, akkor abból (ceteris paribus) 100 ében belül a "Fatal error" eredmény adódna.
Tehát ha matematiakilag kijön, ez egy diffenerciálegyenlet és van megoldása, akkor nyilván nem okoz gondot neked annak a felírása és mondjuk a világra, avagy Magyarországra vonatkoztatása :)