Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: 300 000 Suzuki önerőre

Előzmény: #632699

"Van 2 millió ember mondjuk 18-40 között, annak kb. fele nő, azaz kb. 1 millió nő legfrissebb születésszámot véve alapul havonta 6000 gyereket vállal, ami azt jelenti, hogy évente 72000 ezer gyerek születik meg, 1 millió szülőképes korú nőre! mellette van évente 40-50 ezer abortusz. Ez már nem 1,4-es arány, hanem 0,7-es születési arány!"

Kolléga úr, végig tetszett gondolni, hogy mit is tetszik írni? Már csak azért kérdem, mert ez nem születésgyár, amiben évente szülnének a nők. Az egyszerűség kedvéért ugye úgy szokták számolni a reprodukciós rátát (vagy mi a fenének hívják ezt a számot), hogy egy életen át mennyi gyermeket szül egy nő, azaz EGY PÁRNAK mennyi gyermeke születik élete során. Ez annyit tesz, hogy ha kettőnél több, akkor szaporodik a társadalom hosszú távon, ha kettőnél kevesebb, akkor meg csökkenő számot fog mutatni, pusztán azért, mert a szám azt mutatja meg, hogy két emberből mennyi lesz a következő generációra.

Mint - szerintem - említettem, a számot ex hasból írtam fel, mert nem emlékszem rá, csak valami hasonló derengett. Ugyanakkor ha évi ~72.000 gyerekkel számolunk, amit 22 évre vetítünk ki, hogy a teljes termékeny időszakot lefedjük az egyszerűség kedvéért, akkor az 1.584.000 gyereket jelent, azaz 1,584-es reprodukciós rátát. Ami egyebekben majdnem pontosan annyi, mint amit ködös emlékből behasaltam.

Namármost, ha van egy 300.000 fős kátrányos helyzetű réteged (50% nőstény), ami 6-os rátát produkál, akkor az annyit tesz, hogy évente 90.000(!) gyereket szülnek. Bizony. Namármost, hogy ne legyünk elvadulva, maradjunk a 3-as szorzónál, ez - kapaszkodj meg - annyit tesz, hogy évente 45.000 egyedet szaporítanak. És méginkább kapaszkodj meg, ha csak 2-est számolok, akkor is 30.000 fő/év az eredmény.

Bizony, ezt jelentik a számok. És akkor most gondolkozz el azon, hogy a statiszikta javítása érdekében mi az egyszerűbb: Rávenni az ~1,6-os réteget arra, hogy méltóztasson több gyereket vállalni, mert "errefelé olyan szép az élet", vagy adni két sört, meg egy büdös kolbászt annak a rétegne, amivel ez megvehető, és máris gyönyörű születésszámod lesz évente, mert potom 0,1-es javulás 1.500 fős statisztikai születészám növekedést jelent.

Persze, hogy besz*rtak, hogy "mi lesz a statisztikával", hiszen ha ezen réteg kivezetődik a statisztikából, mert ha nincs della, akkor nem b@szik a világra még egy purdét, akivel törődni kell, és ugye ha csak 0,5%-al csökken a szaporulatuk, az már 7.500(!) fős csökkenésként fog manifesztálódni, amit nyilván nem fog tudni kiegyensúlyozni a normál születések száma.

Na ezért nem lehet kisebbség, vagy nemzetiség a cigány, mert akkor egyrészt ordítana a számokból, hogy az aktív réteg körében megnőtt a gyerekvállalás, mig a megélhetési szaporodás lecsökkent, másrészt akkor nem lehetne szavazatokat vásárolni ócsóér' és nem lehetne a szaporítási adatokat ilyen egyszerűen manipulálni.

"Tudod miért?"

Persze, hogy tudom, azért, mert nem őrültek meg, hogy a mai világba agyatlanul gyerekhegyeket szüljenek. Egyszerűen fel kell ismerni, hogy ebben a világban a több gyerek nagyobb problémát jelent, vagyis teljesen természetes folyamat a népesség csökkenése abban a világban, ami részben virtualizálódik, részben pedig nem szükséges a rengeteg munkáskéz, és reméljük, hogy nem szükséges az ágyútöltelék számának növelése sem.

Mondhatni, kezd kitárazódni a rendszerből a szovjet típusú mennyiségi termelés a minőségi termelés javára. Ja hogy ebben IS a nyugatot majmoljuk? Kétségtelen, hiszen egész Európa népessége csökken, ahol stagnál, ott is csak a bevándorlással manipulálva érik el ezt a stagnálást, aztán meg lehet nézni, amikor az így befogadottak feldúlják az adott országot, mert nem elégedettek az apanázzsal. Sőt mi több, a végén még munkára fogják őket! Skandallum...

"Mert amikor szóba kerül a gyermekvállalás - szerintem ez az egyetlen eset - amikor a Te általad leírt vagyonosodási pályába belegondolnak az emberek"

Szerintem meg pont ott nem gondolnak bele, mert ha belegondolnának, akkor egészen más döntéseket hoznának. És egyáltalán nem szükségszerűen azt, hogy KEVESEBB legyen a gyerek, hanem például azt, hogy FELISMERIK, hogy ha több gyereket akarnak, akkor nem vállalhatják túl magukat, adott esetben azzal az ideolgóiával, hogy "azért vesznek akkora házat, mert gyereket akarnak". Wazze, pont azt nem akarod látni, hogy ma Magyarországon egy egész generáció reprodukciós ciklusának komoly része azért fog kiesni mert úgy túlvállalták magukat, hogy MÁR NEM fér bele a több gyerek a családi költségvetésbe. Ha pedig nem vállalták volna túl magukat, akkor simán beleférne a több gyerek is azoknak, akik erre vágynak.

De ezt az ELQRÁST nem tudod rendbetenni, nem tudod semmissé tenni, mert már megtörtént. Most már hiába adsz nekik pénzt, hiába tolsz nekik kedvezményeket, AKKOR SEM fognak több gyereket vállalni. Ez az egyszerű valóság, amivel nem akarnak szembenézni az emberek, ezért okolnak mindenkit és mindent, mert nem akarják belátni, hogy ők maguk qrták el az életüket.

Itt és erre ugyanis nagyon igaz az, hogy senki sem tartott pisztolyt a fejükhöz, amikor új autot vettek a második gyerek érdekében, aztán nem csinálták meg a gyereket, mert kell az autora a pénz...

"vagy a család nem hajlandó visszaadni az életszínvonalból, mondván, hogy annak az egynek "mindent" meg akarnak adni, amire képesek."

Az esetek 99%-ban ez demagógia, amelyik akar gyereket és meg is engedheti magának, az be is vállalja a gyereket. A többség azonban reménytelenül el van adósodva és csak önigazolásként magyarázza, hogy "meg akarja adni, ami van" és "több gyerek esetében erre nem lenne képes", mert ezek a fogalmak Magyarország esetében nem igazak.

"Gondolkoztam én is, hogy miért csak az első gyerek kap, miért nem kap minden 1 gyerekes vagy 2 gyerekes nagyobb családi adókedvezményt."

Azért, mert így a választások előtt még jön egy kátrányos baby boom, ami pont a választásokig javítja a statiszitkát. Gyorsan venni kell szülőgépeket, rá kell venni őket, hogy gyorsban szüljék le a purdékat.

"Azaz eddig is kaptak juttatás, csak mivel nem munkaviszony volt, ezért nem adóztak utána."

Eztettet mondtam, leszülik a purdékat, aztán a nagybácsi (értsd tesó) papíron megcsinálja a nevelőszülői állást, oszt otthon lakik az egész kiccsalád a mi pénzünkön.

Köszönjük Fidesz!