Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #632384

"a). majd kiderül, szerintem nincs így"

Ami megtéveszt az az, hogy én nem a Mobiltelefontársaságokról értekezek - amelyek koncentrációjáról te írsz - hanem a GSM rendszert fenntartó és működtető társaságokról. VÖ: MVM mint rendszerszintű szolgáltató, amely tetszőleges szolgáltató tetszőleges mennyiségű energiáját tetszőleges helyre juttatja el. Avagy kőolajvezetékek tranzitdíja. Senkit sem érdekel, hogy kié az olaj, mennyiért adják el, csak az, hogy ami átmegy a csövön, az adózik. Na ugyanez a GSM rendszer is.

A GSM helyhez kötött! Egy műholdas telefonrendszerre ez már nem lenne igaz (lásd műholdas műsorszórás), de felszíni sugárzásra csont nélkül, mert attól, hogy nincs kábel a készülék és az adótorony között, gyakorlatilag ugyanúgy működik a szolgáltatás adóügyi szempontból. Mert gondolom ha kábel lenne, akkor ez számodra is egyértelmű lenne: Tehát NE zavarjon meg az, hogy nincs kábel. Ugyanaz adóügyileg.

"b). igaz, de nem értem, hogy jön ide"

Úgy, hogy a rezidensség a lényeg, márpedig a GSM tornyok nagyon is helyhez kötöttek, azaz vitathatatlanul rezidensek. Ergo az azokon történő forgalmazás helyben van, azaz adóztatható. Egyebekben teljesen függetlenül attól, hogy ki és milyen jellegű információt forgalmaz rajta. Vagyis hiába lesz a szolgáltató Luxemburgban, és hiába értékesíti onnan a percdíjakat, NEKI meg kell fizetnie a magyarországi rendszer működési költségeit, amit viszont Magyarországon fognak adóztatni, hiszen az adó alapja itt keletkezik.

"Ebben az esetben ezzel a bruttó összeggel csökkenti a program a bevételedet, próbáld ki, töltsd le és nézegesd."

Én nem foglalkoztam vele különösebben, mert nincs ilyen jellegű jövedelmem, de amikor rákérdeztem erre, akkor nekem azt a tájékoztatást adták, hogy a kettős adóztatás elkerülése nem azt jelenti, hogy nincs adófizetés, hanem azt, hogy a különbözet adózik. Ez van :)

"Messi esete azért más, mert ő Barcelonában lakik, ott is csinálta, amit csinált, és ezután nem fizetett adót."

A reklám és egyéb bevételek cégben történő kezelése teljesen normális és nem szükségszerűen kell az adott országban lennie, hiszen ezen jövedelmek valóban nem ott keletkeznek ahol a játékos éppen található. Egyebekben csak gondolj bele - ha elfogadjuk a logikádat -, hogy éppenhogy nem lehet igaz az, amit fentebb levezettél a kettős adóztatás elkerülésével kapcsolatban, merthogy ha Magyarországon voltál időközben, akkor nem fizethetted volna ki Szlovákiában az SZJA-t.

"Megtalálod benne, én miért adózom legálisan szlovákiában, és miért kellett volna Messinek adóznia. Nem idézek, ha kérdésed vagy meglátásod van, akkor beszélhetünk róla."

Igen, van, pont erre utaltam:

"A kettős adózás elkerülése

"Magyarországon az osztalék után fizetendő adómérték 20%, illetve 35%. Az egyezmények a kétszeres adózást ilyenkor úgy kerülik el, hogy a másik államban megfizetett adót a fizetendő adóba beszámítják."

Magyarán szólva az előírt adóból LEVONJÁK a másik országban bevfizetett adót. Szó sincs arról, hogy a különbséget sem kell megfizetni.