Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #631602

"Magyarán, szja mentességet akkor kaptál, ha minimum 3 évig tartottad a számlán a pénzt. Ezért volt előnyösebb a tbsz, és ezért választották sokan: azzal a szándékkal, hogy 3 év tartása után SZJA mentességet kapnak"

Szó sincs róla. 3 év után 10%, 5 év után nincs SZJA. Vagyis aki 3 évre tette be 2,5 éve, az azzal számolt, hogy 10% adót kell fizetnie, most meg kiderül, hogy 16%-ot. Brávó! Így kell az embereket pofán csapni, hadd örüljenek :) Akik lekötötték tavaly a pénzüket a 16% adóval számolva, azok hadd kapjanak még 6% adót a nyakukba, mert ez így igazságos.

Nem, ez nem normális.

"Nem sérül a hosszú távú megtakarításokra ösztönzés elve sem. "

Még a rövid tárva ösztönzés is megsérül.

"Ha eredeti terveidnek megfelelően 3 évig tartod a tbsz-en a pénzt nincs 6% eho... ezért mondom, hogy maradni kell az eredeti tervnél, hogy minimum 3 évig tartsd a pénzed."

Tessék elolvasni az állásfoglalást: NINCS ott ilyen kitétel. Arról meg már nem is beszélve, hogy ha feltöröd a TBSZ-t és kicsengeted a 16%-ot, akkor sem volt szó EHO-ról.

De nekem mindegy, nekem nyugodtan MEG LEHET MAGYARÁZNI, csak szerintem minél jobban magyarázod, hogy nincs ezzel gond, annál furcsábban fognak rád nézni. De hidd el, engem ez sem zavar, ez a te dolgod.