Re: nincs cím
Előzmény: #631092Mondok neked valami prospero. Szinte bizonyos, hogy ha az EHO felső határát törlik el, akkor a kutya fel nem szisszent volna, mert az logikus lépés lett volna, érthető és ha egységes kulcsot kapott volna, akkor még a rendszerbe is illeszkedett volna.
De amikor azért kell eltörölni a felső limitet, mert különben kezelhetetlen lesz a rendszer, az már olyan magasság, mint amikor a MALÉV járatokon kellett a nyugdíjasoknak az ingyenességet valahogy megoldani, mert szegény Horn a MAHART helyett az egyik beszédben MALÉV-et mondott és ha egyszer a miniszterelnök azt mondta, hogy ingyen lehet repülni, akkor nincs senki aki azt merte volna mondani, hogy tévedés, hajózni lehet majd ingyen.
Ez egy huszadrangú bürokrata gondolatmenete prospero, aki két Excel táblánál többet nem lát át, csak megnyomja az egyik mezőt, kijön egy eredmény és erre azt mondja, hogy "készen van". Pont ezért tetszett nekem az, hogy nem pénzügyminisztérium van, hanem nemzetgazdasági minisztérium, ami rendszerszinten lát át sok mindent és ennek a szemléletnek az alapján nézi a dolgokat - nos, ennek szemmel láthatóan vége.
Oszt nézd csak meg, amit tegnap ugattam, hogy állampapír is EHO-zik, már az már nem EHO-zik, b@sszus, ennél már az is egyszerűbb lett volna, ha azt mondják, hogy "bocs, tévedtünk", de nem, még bonyolultabbá kell a rendszert tenni. A dolog pikantériája pedig az, hogy ezek szerint ha valaki ÖNYP-ben állampapíroz, akkor az adózik, hiszen ő nem állampapírt tart, hanem ÖNYP-t, de ha közvetlenül vesz, akkor már nem EHO-zik.
Wazze, mindig gyűlöltem a kontírozó könyvelőket, akik cégeket akarnak vezetni, na ez a tipikus példa erre.