Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #630338

Pilótákban? Még sohasem találkoztam ilyen összevetéssesel. A pilótaveszteséget valóban számon tartják és ott értelemszerűen az arányok is rosszabbak voltak, de még így is csak kb 1 brit vs 2 német vadászpilóta a veszteségarány. A britek 600 vadászgépet állandóan fel tudtak sorakoztatni, a németeknél már kezdetben is csak 800 volt, ehhez tegyük hozzá, hogy a brit havi gyártás 500 db. a német meg 140 volt... Szóval német túlerőről tényleg kár beszélni. Nem az számít, hogy mennyi gép állt a fr. reptereken, hanem hogy egyidőben mennyit tudtak szembeállítani a brit vadászokkal, ebben meg szinte mindig alulmaradtak.

Hajók... Komolyan kezdesz fárasztani :) 121.-re leírva: a német gépek akkor léphettek fel eséllyel a brit hajók ellen, ha kivívják a légi fölényt, ha ez megtörtént még a krétai igen kedvezőtlen körülmények között is mészároltak, az angliai csatát a légifölény megszerzéséért kezdték, ez sem dunquerke-nél, sem az angliai csatában nem volt meg, így az ottani hajók elleni teljesítményük irreleváns...

A Sandhusti terv pontosan az amit gyanítottam, RAF túlélés, ami feltételnél a németek bele sem kezdenek az invázióba :) Mondjuk azt sem értem, mi az a hatókörön kívülre húzódunk dolog, a kor színvonalán egy tábori reptér felállítása gyerekjáték volt... Meg ezek a hetekig kitartunk, amíg ideérnek dologok... Mivel? 200 elavult hk és 167 páncéltörő ágyú volt az egész szigeten. Krétán pár ezer német ejtőernyős lenyomott 40k brit védőt, akik tudták mikor jönnek, hk-kal és tüzérséggel felszerelve várták a németeket, akiknek még kézifegyverük sem volt, a kimenetel meg ismert...

Nem tudom mit kezdtek volna rövidtávon a fr. flottával, mikor még a saját hajóikra sem jutott kellően képzett legénység.