Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #630121

Vicces, pont emlegettem, hogy így kell a tőkepiacon mozgolódni ;)

Vagy mondjuk így:

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-568033

"Csányi Sándor Mol részvényre átváltható értékpapírokat vásárolt"

Először azt hittem, hogy teljesen komolytalan a hír, mert azt írták, hogy vett összesen 55 darabot. Mondom, mi az neki, már megint valami kötelező közzététel, aminek semmi értelme nincs... aztán tovább olvastam:

"a Magnolia Finance Ltd. által kibocsátott, 100 ezer euró névértékű, lejárat nélküli, Mol részvényre átváltható értékpapírt vásárolt - tette közzé a Mol a BÉT honlapján csütörtökön."

Hoppá. Hogy is van ez? 55x100eEUR=5,5M EUR. Ami nagyjából 1,6 MRD HUF. Csak így. Ja igen, és:

"A vételre 80,37 százalékos átlagárfolyamon, az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével, a tőzsdén kívüli piacon került sor."

80,37% árfolyamon ez potom 309,92 milla haszont jelent.

Valahol ez az a kategória, amikor már úgy játszol a ruletten pirosat, hogy csak piros színnel van az asztalra festve. Ez az a kategória, amikor a pénz pénzt csinál és bármit csinálsz, akkor is így fog történni.

És a legszebb az egészben, hogy itt látható igazán az, hogy ehhez nem DT, long, short, STOP/LOSS-ról kell értekezni, hanem egyszerűen nagy pénzekről, és folyamatosan beáramló új tőkéről, ami keresi a helyét. És ebben a nagyságrendben MINDIG meg is fogja találni.

De különösen akkor, ha te vagy a krupié is.