Re: nincs cím
Scipio Előzmény: #627615És ezt meg az előzőt miért nekem címzed? Te és Ricsi is elmondtátok a véleményetek arról, hogy ki mit olvas ki, hogyan értelmezi a Bibliát. Most akkor én döntsem el ki a jobb/igazibb keresztény? Azt várhatod :)
Hogy milyen törésvonalak vannak a kérdés megítélésében elég csak arra utani, hogy 1999-ben több egyházi iskola a strassbourgi bírósághoz fordult, mondván a verés a keresztény hagyomány része, ezért a fenyítést tiltó törvények sértik a vallásgyakorlat, vallási érzések kifejezésének szabadságát. Ezek után elég fura lenne kijelenteni, hogy Turi nem lehet vallásos, mert fenyített.
Azt meg, hogy megint rácsavarodsz a szavakra megszoktuk :) Fenyítés=büntetés. Turi fenyített, a pedagógiai eszköztárának része volt a verés, tudatosan, kiszámítottan. Egyébként meg a fenyítés is több síkú, lehet egyszerű sarokba állítás, szétültetés, feketepont, békaügetés stb. és lehet testi fenyítés. Előbbiek ma is a pedagógusok bevett eszközei, már csak ezért sem áll a "Szerintem meg baromira nem normális a fenyítés." Ha már mindenképp a szavakon akarsz lovagolni :)