Re: nincs cím
Előzmény: #627513JK 3:9. "Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged."
Csak hogy kikről beszél, azaz azokról, akik Jézus ellen vannak. Akik nem akarnak MEGTÉRNI. És ahogy már írtam, "Istennél az ítélet". Én soha nem vitattam el azt, hogy Istennek joga van "ítélni élőket és holtakat", de nagyon nem tetszik az, amikor ember akar ítélni Jézus nevében, és hogy a hitetlenek verése lenne a helyes út.
Ezért az eltévedt gondolkodásmódért már II. János Pál Pápa is bocsánatot kért, amikor KÉRTE a bocsánatát azoknak, akik ellen az egyház erőszakot alkalmazott. Hogy úgy mondjam, ha már Jézusnak nem hisz valaki, azért legalább a Pápára figyeljen oda:
"II. János Pál pápa nagyböjt első vasárnapján szentmisét mutatott be és bocsánatot kért az Úrtól és az érintett emberektől is a katolikus egyház a múltban és a jelenben elkövetett összes eddigi bűneiért. A pápa a katolikus egyház az "igazság szolgálatában" elkövetett bűneiért, többek között az inkvizíció, a kereszteshadjáratok és a katolikus egyház zsidóellenes cselekedeteiért kért vasárnap elnézést."
És tessék csak figyelni:
"Az egyház azokat a bűnöket vallja meg, amelyeket az "igazság szolgálatában" követtek el, vagyis a türelmetlenséget és az erőszakot a másként gondolkodókkal szemben, a keresztes hadjáratok során elkövetett borzalmas cselekedeteket, az inkvizíció módszereit, valamint a keresztények közötti széthúzást eredményező vétkeket, a kiátkozásokat, üldözéseket.
Az egyház bocsánatot kért a zsidók ellen elkövetett vétkekért, a korábbi időszakokban tanúsított megvetésért, az ellenségeskedésért, a hallgatásért.
Nem hiányoznak a "bűnbánat listájáról" az evangelizáció során elkövetett bűnök sem, amelyek a béke és a népek jogai ellen hatottak, sértettek más kultúrákat és vallásokat, semmibe vették az emberi méltóságot (ÍGY!), a nők, a más fajok és népcsoportok jogait. Az egyház bocsánatot kér azokért a tettekért is, amelyeket a társadalmi igazságosság, a gyengék, a még meg nem születettek ellen követtek el."
Márpedig kétség sem lehet, hogy egy tanító és a tanítvány között ki a "gyenge".
Mellesleg, nem akarok messzebbre menni:
"Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen."
Egyébként igazad van, rosszul írtam, az Evangéliumokra gondoltam, nem a kanonizált egyházi iratok halmazára, csak mindig elfelejtem, hogy a katolikus Biblia nem csak az ó és Újszövetséget tartalmazza, hanem sok más, a cél érdekében legyártott iratok garmadáját is, amely azt a célt szolgálta, hogy valahogy megpróbálja összemosni a Tórát és az Újszövetséget.