Re: Zsiday - ingatlanárak
Ricsi Előzmény: #626397Nincs igazad szerintem, de ez nem baj :))
Ha Budapest térképére nem azt írnánk, hogy IX. kerület, hanem hogy Ferencváros, az nem változtatna semmin.
Ha megnézed Budapest térképét, egyértelmű a helyzet. Van Budapest, és körülötte egy iparterület. Hogy a legismertebbet mondjam, az illatos út környéke a IX. kerületben. Ami ezen kívül van, az nem Budapest.
Kispestet (XIX. ker). pl 1950-ben csatolták Budapesthez. Gondolom, ennek elsődlegesen politika jelentősége volt, legyen végre magyarországon is egy nagyváros. Másutt ezt nem tették meg, az iparterületen kívüli rész már nem tartozik a városhoz.
Pl, ha megnézed a térképet, a XVII. kerület nem Budapest. Ugyan odacsatolták, de semmi köze hozzá.
Közben rákerestem, idézet egy cikkből:
1950. január 1-jével Budapesthez csatoltak Pest-Pilis-Solt-Kiskun megye területéből hét megyei várost (Budafok, Csepel, Kispest, Pestszenterzsébet, Pestszentlőrinc, Rákospalota és Újpest) és tizenhat nagyközséget (Albertfalva, Békásmegyer, Budatétény, Cinkota, Mátyásföld, Nagytétény, Pesthidegkút, Pestszentimre, Pestújhely, Rákoscsaba, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákosliget, Rákosszentmihály, Sashalom és Soroksár). Budapest területéhez csatolták továbbá Csömörtől Szabadságtelepet, Nagykovácsitól Adyligetet és Vecséstől a Ferihegyi repülőteret és környékét.
A teljes cikk: http://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_ker%C3%BCletei
Szóval, amikor én Budapestről beszélek, akkor az az iparterületeken belüli rész. Én legalábbis abban gondolkodom. Mert ugye, ami Bécsnek Schwechat, az nekünk ferihegy, csak ők elfelejtették mondjuk magukhoz csatolni.
Ezért is tartom értelmetlennek, hogy megnevezéseken, meg ilyeneken problémázol. De ez nem baj, ha neked így jó, ám legyen.