Re: Zsiday - ingatlanárak
Előzmény: #626083Most hogy mást ne mondjak, példának okáért a havi rezsid igen jelentősen lecsökken, ha birtoklod a lakást és nem bérled/részletfizeted. Az ingatlangazdálkodás nem egyszerű még egy ingatlan esetében sem, de Ricsi példája is csak azt mutatja be, hogy a lokáció az egyik legfontosabb kérdés az ingatlanok esetében.
A kőrút tipikusan pusztuló környezet, ennek megfelelően az ottani ingatlanokból menekülni kell (ha lehet), azok esetében az értéknövekedésre szerintem - jellemzően - esély sincs. *
A fentiek figyelembevételével érdekes az, hogy Ricsi mégsem tudja levonni a konklúziót, hogy az eladhatatlan ingatlanának a fenntartása drága ÉS EZÉRT TARTJA SOKNAK A KÖLTSÉGEKET - miközben ez egyáltalán nem általános és egyáltalán nem szükségszerű.
SZIGORÚAN SZVSZ még az is lehet, hogy ha gyorsban eladná ""veszteséggel"" az ingatlant, akkor pár év alatt csak a rezsin spórolással visszajönne az ""árengedmény"". De ez nem az én asztalom, nem az én döntésem, csak így már érthető a véleménye. Ugyanakkor nem hiszem, hogy valóban úgy gondolná, hogy pontosan ugyanezek a költségek drágának lennének mondhatóak mondjuk a Castrum házban 200nm-re számolva.
*: SZERK: Jellemző egyébként a magyar kispályásságra, hogy amikor a "kormányzati negyed" szóbakerült, egyből felfutottak az árak a Podmaniczky utcában, de ahelyett, hogy realizálták volna azt a tulajdonosok amig még volt érdeklődő, inkább "vártak tovább" hogy még feljebb menjenek az árak. Aztán meg nagyot koppantak. Ez így nem működik.