Re: 2013.05.24.
Előzmény: #625651"Valahol direkt elbeszéltek egymás mellett :-)"
Én nem beszélek el mellette, én nem állok szóba vele.
"Most képzeld el, hogy több ezer gazdálkodás (önkormányzatok) mekkora káoszra képes."
Nem olvasva, hogy már megint mit hordott össze, erre reagálok. Én úgy vélem, hogy a több ezer gazdálkodással, az önkormányzatisággal az égvilágon semmi gond nincs, nagyon helyes az, ha ezek az alegységek ÖNÁLLÓAN tudnak működni.
Ugyanakkor nem győzöm elég nagy betűvel kiemelni az:
ÖNÁLLÓSÁGOT,
amely az ÖNkormányzatiság alapja. Amely az én szótáramban annyit tesz, hogy egy ÖNkormányzat KÉPES legalább a nullszalldós működésre, és nem várja az államtól a dotációt. Mert ami így működik AZ NEM ÖNKORMÁNYZATISÁG, hanem kiskirályosdi, amiben az államot pumpolják. Elég csak megnézni, hogy mennyi adósságot vett most át az állam és azt, hogy mennyi maradt még így is - és azt is, hogy PUSZTÁN A NULLSZALLDÓHOZ helyi kommunális adót kellett bevezetni.
EZ AZ ÖNKORMÁNYZATISÁG ÁRA.
Mert ez biztosítja azt, hogy a helyi kiadásokra legyen helyben fedezet. Ebben az esetben valóban igaz az, hogy abba az állam ne szóljon bele, hogy a közösség mire költi a pénzét (pláne meg se próbálja elvenni azt!), de az nem önkormányzatiság, hogy helyben elszórják a pénzt aztán az államtól várják a "segítséget". Ez pont a "centarlizált pénzszviattyű", a marxista fejőstehén állam képe, amiben életképtelen, erőtlen, nyugodtan pumpolható dilettáns kretén az állam szerepe, aki majd ezt MÁSOKTÓL hajtja be.
És ami ennél még fontosabb: Ha nem jól gazdálkodik az önkormányzat, akkor végre zavarják el a büdös francba a vezetőket, mert ezt a helyi önkormányzatok esetében bármikor megtehetik az ott élők, csak eddig lusták voltak az állampolgári JOGAIKKAL ÉS KÖTELESSÉGEIKKEL élni. Most majd fognak. VÉGRE. Mert ez a demokrácia a félreértés elkerülése végett, és bár tényleg elég nagy baj, hogy ehhez az államnak az asztalra csapása kellett, de ha ez kell hozzá, hát akkor ez kell hozzá és kész.
TNY: ""és a gazdagok megadóztatásával elűzik a tőkét, ""
ROTFLMAO, úgy dől ide a tőke az összes statisztika alapján, MINT MÉG SOHA, pont ma mondta be az inforádió, hogy példátlanul magas volt a tőkebeáramlás. Csak a Mercedes, az Audi, az Opel, a ZM, a Lego telepített ide komolyabb gyártókapacitást, de ez nyilván mind hülye. Egyebekben pedig a gazdagok pont nincsenek megadóztatva, a marxisták eleddig éppen azt magyarázták, hogy őket támogatja ez a kormány az egykulcsos adóval és az alacsony TÁNYÁVAL. De ez is olyan, mint a tőzsdenyúl és a sapka esete: Mikor éppen melyik bullshit kell, akkor éppen úgy húzzák elő ugyanazt. Ma Magyarországon azt állítani, hogy a gazdagokat megadóztatják - hülyeség. Ahogy egyébként az is hülyeség, ha valaki azt állítja meg, hogy nem adóztatják meg őket, avagy, hogy a szegényeket adóztatják jobban.
Ma Magyarországon pont semmi különös nincs az adóelvonásban és ez európai szinten sem lesz különös AHOGY majd máshol is be kell vezetni a ténylegesen fenntartható 3%-ot. Mert ahhoz bizony ennyit kell elvonni.
"olyan áron is, hogy a gazdaságot tönkreveri. Durva adók, betétek sarcolása stb..."
Én nem vettem észre, hogy a betétek meg lennének sarcolva, egyebekben azt sem, hogy durvák lennének az adók. Igaz, nekem cégeim vannak és nem csak ugatom a témát, hanem nap mint nap tapasztalom.
"Amiből remélem kimaradunk, ezért sem bánom -ha ilyen ára van- ha "Ungarisches Reich" leszünk..."
Önmagában az az érdekes ám abban a rajzolatban, hogy mi vagyunk így jelölve meg a Csehek, ami azért annyit tesz, hogy mi "rebellisek" vagyunk, akik nem olvadnak be Merkeliába, de nem is vagyunk akkora birkák, hogy egy működésképtelen konglomerátumban feloldódjunk.
Önmagában nagy dolog, hogy Magyarország önállóan életképesnek van feltűntetve (a legjobb helyen egyébként a térkép alapján), csak még a határokon kellene kicsit igazítani a nagy átalakulósdi során :)