Re: 2013.05.24.
lagwagoner Előzmény: #625640Valahol direkt elbeszéltek egymás mellett :-). Amiről te beszélsz az valóban most dívik nyugaton, és ha megfigyeled, az itthoni kormány ez ellen megy, néha béna kommunikációval és esetlen gyakorlati kivitelezéssel, de másképp kivitelezi, mint a nyugati baloldal (vagy az itthoni baloldal). Pl. a Hollande-i Franciaország a klasszikus eurokommunizmus megtestesítője lassan.
Hogy az állam alegységeit (kiskirályságait by _AT_) centralizálják az nagyon is jó dolog. Egy családban is van pénzügyes pedig egy családban egy tucatnyian sincsenek, mégis jó ha van egy főirányvonal a kiadásokban, amit egy személy lát át. Most képzeld el, hogy több ezer gazdálkodás (önkormányzatok) mekkora káoszra képes. És ez a centralizáció önkormányzat ügyben pont azért kell, hogy ne legyenek egyénre zúduló megszorítások, hogy etethessük a felelőtlen önkormányzatokat. Én legalább is ezt az ok-okozati összefüggést látom, lehet h szokás szerint rosszul. A magánszférában semmilyen centralizációt nem vettem észre.
"és átalakítások helyett adót emelnek hogy fizessék az állami alkalmazottakat,"
Itthon tovább csökkentik a közalkalmazottak számát, amennyire tudom.
"és a gazdagok megadóztatásával elűzik a tőkét, "
Mondjuk ebben pont különbözik az itthoni baloldaltól, hogy ott valóban a gazdagokat adóztatják meg (havi több milliós fizetéssel), itthon a baloldal szemében már a 200e nettót hazavivő több műszakban dolgozó is "gazdag", gondolj csak vissza kik tartoztak bele az MSZP 5 kulcsos adórendszerében az 5. kulcsba...
"olyan áron is, hogy a gazdaságot tönkreveri. Durva adók, betétek sarcolása stb..."
persze, h irányíthasson egy szűk kör. Igen az EURO-övezetben manapság ez is lehetséges, és megtörtént. Ezért örülök h itthon még hazai deviza van, remélem lesz is, akkor nem leszünk kitéve fiskális, és monetáris terrornak...
"Ami most éppen követendő, lol."
Amiből remélem kimaradunk, ezért sem bánom -ha ilyen ára van- ha "Ungarisches Reich" leszünk...