Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #624711

Természetes, hogy egy szolidáris társadalom nekem is jobban tetszik. Pl. a svéd felfelé építkező rendszer ellentétben a vadkapitalista orosszal ahol az alacsony adó-járulék következményeként erős a kontraszt a moszkvai SUV-os újgazdag és a vodkás üvegek között fetrengő szegények között. Ilyet nem szeretnék.

És ahogy egyszer utaltál rá, jobb támogatni az elesetteket, mint levágni az egészségesek lábát, hogy egyenlőnek tűnjön a társadalom. És én az utóbbira való törekvést látom itthon sok esetben (úgy 20 éves összkép). Tehát nem arra gondolok, hogy a 200e-es fizetésű 80e-re számíthat, hanem 80-es keresetű ki fogja harcolni h nyugdíja ne legyen kevesebb mint 60e. Pedig a 80/200-hoz képest ez aránytalanul magas, viszont ezen társadalmi osztály nagysága okán meg fog szavazni egy olyan kormányt aki ezt biztosíthatja nekik. Tehát értem a kiosztó-kirovó rendszer pozitív oldalát csak a negatív oldala valósul meg a küzdők számára.

Igazság szerint nekem is jó ahogy van az egész, mert megoldom magamnak a kérdéskört, de lesznek itt még feszültségek ez ügyben.