Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #623502

Köszönöm a részletes elemzést, nagyon tanulságos volt, egy portfoliókezelő is megirigyelhetné. Komolyan.

Én a következőt vontam le ebből:

- nagyon kiegyensúlyozott a portfolio amit összeraktál és elég minimális kockzáata van, nem spekulál nagy haszonra, viszont kiszámíthatóan 10% fix hozamot hoz. Ügyes!

- ugyanakkor éven belül, illetve két évre számolva nem is érdemes ezekkel foglalkozni, hiszen a vételi díj önmagában elviszi a hozam jelentős részét - valójában azzal korrigálva 12 hónapra nézve ~10% körüli hozam elérhető (12 hónapos átlagod alapján). Ez pedig nem lényegesen jobb például a Quaestor 9+%-nál, aminek az esetében nincs más költség.

- Nyilasi így a lejárathoz közelítve megfontolandó, mert ennél lejjebb az se ment még, és most már bizonyosan nem kockáztat nagyobb bukást - talán behúz valamit, amivel nullára kihozza az alapját presztizs és jövőkép okokból is - bukott alapkezelő nem hiszem, hogy összeszed még egy alapra való pénzt.

- A Citadella még egy alapkezelőt jelentene, 15%-nyi portfolióért ért nem biztos, hogy megéri megnyitni, az is munka, és idő. Diverzifikálásra viszont kétségtelenül jó. Nekem most van kétféle Aberdeenem, szóval nem nyitnék valószínűleg negyediket, megtartom azokat és maradok még kettőnél.

- Éppen ezért érdekes, hogy neked is az OTP és a Concorde jött ki felülsúlyozottnak, szvsz akkor az OTP és a Concorde lesz amiket megnyitok a jövőben.

Még egyszer köszönöm a részletes választ! :)

Akkor valami ilyesmiben kezdek gondolkodni (újak esetében):

Concorde: HOLD 25%

Platina pí "B": 20%

OTP EMDA, 30%

SUPRA, 25%

És jövőre valamennyi Nyilasi.

Lefuttatnád ezt a táblázatodban, hogy hogyan néz ez ki? :)