Re: nincs cím
xmann Előzmény: #622847at-t továbbra sem érdeklik a tények. (de ha ezt beírom a topicjába, akkor azonnal kimoderál :)
"de ennek ellenére örültem az EU+IMF+WB csomagnak, egészen addig, amig ki nem derült, hogy LE IS HÍVJUK(!), tartalékba tesszük, majd ezek után drága devizakötvényeket bocsájtunk ki EZEKNEK A FEDEZÉSÉRE"
Természetesen ezt kb harmincszor magyaráztam el türelmesen, de valamiért nem hisz még a ksh és az ÁKK számainak sem. Tehát még egyszer, mert a hülyeség ellen harcolni kell: azért vettünk fel devizahitelt mert forinthitelt nem tudtunk kibocsátani. tessék megnézni az ÁKK kimutatásait, világosan kiderül ez.
"például számos cég az építőiparban kivárta(!) a 2010-2011-et, és akkor dobta be a törölközőt, amikor kiderült, hogy nem lesz többé 6-8%-os ÁHT hiány, amiből folyik a pénz az oszkozkodásra és a lakosság is inkább összedől a hitelek alatt, mint hogy újabb pénzeket venne fel."
mint mindannyian tudjuk, 2008-ra már 3,7% volt az államháztartéási hiány. ezt is hatszázszor belinkeltem, de ez a fiú kényszeresen terjeszti a téveszméit. nem igaz. Még mindig nem:
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/government_finance_statistics/data/main_tables
úgyhogy a tényeknél maradva. a magyar költségvetési gigalyuk 2006-ról 2008-ra eltűnt. azóta sokmindent nem köll tenni. A devizahitelt pedig azért vettükl fel mert nem vették meg a forintot. vagy másfél évig nem is volt egyáltalán forint kötvénykibocsátás. ez alatt az idő alatt a hiányt és a kamatokat a devizahitelből fedeztük