Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #622173

- Ha valóban felvásárolnak egy csődtömeget, akkor mitől lennének optimisták a befektetők?

- Ha valóban felvásárolnak egy működő bankot, ami egyébként nyereséges, akkor meg annak az ára fogja hosszú időn át elvinni a nyereséget, vagyis hiába nő meg a saját tőke, még be is eshet az árfolyam.

Talán emlékszel, annak idején éppen azt írtam, hogy nem normális, hogy nem nézik tőzsdei cégek osztalékkifizetéseit a befektetők, hanem mindenféle más woodoo számok alapján akarnak tőzsdei árfolyamot kitalálni, avagy generálni.

Szvsz ez is változik most és nem lesz jó árfolyama azoknak a tőzsdei intézményeknek, amelyek nagyrészt kézivezérlésűek, avagy kvázi zárt körű az irányításuk és ennek megfelelően a részvényeseknek nincs beleszólásuk például az osztalékpolitikába, avagy gyakorlatilag egyszemélyi döntés(!) az, hogy felvásárolnak egy bankot vagy sem. Én úgy vélem, ezek fognak most beárazódni az OTP árfolyamába is, és én ezért érzem nem is kicsit bizonytalannak mostantól az árfolyamot egészen addig, amig meg nem jön a bejelentés, hogy vesznek-e bankot és ha nem, akkor melyiket nem.