Re: nincs cím
Előzmény: #622144Megmondom őszintén, hogy engem nagyon meglepne az, ha egy 2 696 milliárd(!) főösszegű bankot pár számjegyű százmilliárdos nagyságrendben adnának-vennének, az ez alatti adásvételét meg egyszerűen az elképzelés szintjén is minimum furcsának gondolnám.
A könyv szerinti érték egyébként itt is bemutatja a nevetségességét, hiszen az semmit sem jelent - hogy mást ne mondjak, ha ledarálják diszkont áron a hiteleiket, akkor is sokkal több pénzről beszélhetünk.
Nomeg, azt sem hinném, hogy ne akarnák a tőkeemelést viszontlátni a tulajdonosok, annak ugyanis azért volt értelme, hogy rendben legyen a bank. Ha nem érne ennyit az egész, akkor egyszerűen bezárták volna. Ez az intézmény szerintem 3-400 milliárd alatt biztosan nem eladó, mert az alatt "vicc" lenne az ára.
Most igazán nem azért, de csak gondolj bele: KOMOLYAN azt gondolod, hogy az egész MKB-t úgy ahogy van, átvehetné legalább 50 ember a TOP100 magyar közül a vagyonából? Azért lássad már meg, hogy ez még az elképzelés szintjén is milyen képtelenség... most hogy mást ne mondjak: Ha tényleg 60 milliárd körül meg lehetne venni, akkor megvenné magának Csányi, vagy Demján úgy, ahogy van, szőröstül, bőröstül.
Most csak ennyit találtam a googliban hirtelenjében a Volksbankkal kapcsolatban:
http://www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=152041
"Aláírás előtt a Volksbank eladása ... A lapok úgy értesültek, a Volksbank tulajdonában lévő 51%-os részvénycsomag ára 700 millió euró lehet"
Amiből az következik, hogy a 100% valahol 1,4 milliárd EUR lehetett, és a Volksbank egy nevetségesen kis bank volt az MKB-hoz képest mind mérlegfőösszegben, mind fiókszámban, mind piaci részesedésben.
Egyszóval én ennek alapján az MKB eladási árát valahová 3-4 milliárd EUR közé tenném, ami diszkonttal is alsó hangon 1,5-2 milliárd EUR.