Re: nincs cím
cédrus Előzmény: #622007Dehogynem, olvaslak Téged is, Zsidayt mindig, Rogers és más gurukat csak akkor, ha magyar lapon vannak, annyit már nem szánok az egészre, hogy angolul olvassak miatta. Viszont úgy érzem, közép- és hosszú távon olyan sok változóval kell számolni, hogy a döntések meghozatalához annyira mély gazdasági ismeretekre van szükség, olyan szinten kell átlátni a gazdaságot, hogy arra én sem képzettségemnél, sem képességeimnél fogva nem vagyok képes. Persze volt itt is ziccer, ahhoz nem kellett nagy ész, hogy mikor 2012 elején az EKB közbelépett, azt ki kellett volna használni. Ezt akkor egy alapkezelős haverommal egy kávé mellett akkoriban meg is beszéltük, hogyha lép, venni kell, majd miután lépett, hogy venni kéne, majd persze nem tettünk/tettem semmit. Most sem tudom megmondani, miért, talán még túl friss volt a nagy bukó.
Ezért gondoltam, hogy talán egy-egy nagyon jó tréder intuíciói hasznosak lehetnek, de valójában ez sem igaz, több okból sem. A racionális okokat leszámítva elég ha annyit mondok, ismerek olyan egészen kiváló kereskedőt, aki feltűnően nehezebben jön ki azokból a pozícióiból, melyekben esetleg közösen vagyunk/voltunk.