Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ne legyen úgy, mint régen volt

Netmaster

"Fél éve, 2012 őszén még magam is – mérsékelt lelkesedéssel, számos aggályt hangoztatva, de – elfogadtam a felkérést, hogy részt vegyek szónokként az ellenzéki összefogás nagygyűlésén. Ma nem tenném: az akkori ígéretek ugyanis egészen másról szóltak. Nemcsak az érthető kormányváltó ambícióról, hanem olyasmiről, ami valóban érdekel: egy új – nem csupán a 2010 óta, de a rendszerváltozás óta történtekhez képest is új – politikai légkör megteremtéséről. Arról volt szó, hogy az átkos kétosztatúság, a „bal-jobb” háború (értsd: elkeseredett huzakodás a zsírosbödönnél) helyett „középre tartó”, konszenzuskereső, a részvétel kultúráját meghonosítani óhajtó politizálás jön; egy olyan politizálás, amiért tényleg érdemes volna kormányt váltani.

Mikor megtudtam, hogy Bajnai Gordon is szerepelni fog, kissé elbizonytalanodtam, hiszen 2010 előtti képről őt lesatírozni nagyon enyhén szólva is következetlenség lenne. Juhász Péter, a Milla akkori vezetője megértéssel fogadta a fenntartásaimat, elmondta ő is (amit igen sokan) hogy ez a Bajnai már nem az a Bajnai, különben is csak egy lesz a szónokok közt; sőt, szenvedélyes esküt tett tulajdon nemi szervére, hogy az ex feltűnése nem egyenlő a régi ballib rezsim restaurációs kísérletével. Aggályaimat, hogy Bajnai mégiscsak az MSZP trójai falova lesz, mindenesetre nyilvánossá tettem, beszédemben pedig megpróbáltam világosan kifejteni, hogy a balos politikai messianizmus épp olyan káros, mint az, amelyik, mondjuk, a Békemeneten ölt testet."

http://hvg.hu/velemeny/20130506_Ne_legyen_ugy_mint_regen_volt