Re: nincs cím
matgab Előzmény: #617509Sajnos ez a barca már nem az a Barca, ami 1-2 éve volt. Nem látni a játékosokban azt a tüzet.
Messi elviszi a hátán a csapatot, de valahogy úgy látom, hogy a Barcának már fontosabb lett Messi, mint maga a csapat. És úgy nem megy.
Messi nélkül meg sehogy nem megy. Villanova távozása óta mintha a taktikát nem az ellenfél tudásának és képességeinek megfelelően dolgoznák ki, hanem arra gondolnak, hogy játszák azt az alapjátékot amit szoktak és majd azzal nyernek.
Ami így is van az amúgy is nehéz helyzetbe került átlag spanyol csapatok ellen.
De klasszis csapatok között -márpedig a Bayern most csúcsformában van- az dönt, hogy ki tudja jobban kihasználni a másik esetleges gyengeségeit, vagy mi az a pici momentum amiben az ellenfél fölé tud emelkedni.
Na ezt nem látom mostanában a Barca játékán. Nincs meg a plusz és még a meccs alatt sem változtat senki semmit, akkor sem, ha már 15 perc után látszik, hogy ez az alapjáték az most kevés, valamit ki kellene találni.
A Real vereség és főleg annak mértéke engem nagyon meglepett. Én azt láttam, minth aott sem lenne a csapat elég motivált. Mintha Mourinho-t már nem érdekelné az egész Reál, tudja ő már, hogy jövőre Chelsea vagy az Inter padját koptatja. A csapaton belül is nyilvánvalóan feszültségek törésvonalak vannak, a világ legjobb kapusainak egyike ( ha nem a legjobb) a kispadon ücsörög (vagy még ott sem?).
Meg játszott egy csomó középszerű figura, akikről nem is hallottam így , hogy mostanában nem követem a világ futballját. Taktikailag is kudarcot vallott a Real, mert 4-1-nél már fent kellett volna tartani 2 csatárt, hátha egyik betalál és akkor még lett volna esély. Ezzel a 4-1-gyel semennyivel nincsenek jobb helyzetben, mintha 5-1 lett volna.
Én a riporter károgása nélkül néztem a meccseket és úgy láttam, hogy max a Bayern 2. volt erősen lesgyanús, a többi ítélettel én egyet értettem (döntő ítéletekkel).
A futball ilyen, a 90-es évek elején az olaszok voltak legyőzhetetlenek, a 9-es 2. felében 2000-es évek 1. részében az angol csapatok vitték a prímet, a 2000-es évek 2. felétől máig a spanyolok domináltak. Lehet, hogy most jönnek a németek...
Mind az olaszok, mind a spanyolok kipurcantak gazdaságilag és ez a futball haldoklásával is jár.