Re: munkaerőpiac
lagwagoner Előzmény: #617662Én 1 éve szorgalmasan linkelgettem be vakmajom írásait, hogy legyen egy áttekinthető archivum. Na ebből, egy hasonló "színvonalú" acsarkodás lett, miért ezt linkeltem be, meg mekkora hülyeség stb. Egyébként többek között _AT_ miatt is hagytam abban, mert egy tárgyi tévedése miatt, felbosszantottuk egymást, és nem láttam értelmét folytatni a copy+pastelést. Ráadásul úgy bélyegeztek meg, hogy egyetértek vakmajommal, pedig csak egy archívumot akartam, hisz ott nem lehet ezeket visszakeresni. (most ott tartok, hogy _AT_vel lehet csak normálisan beszélni, sok általam értelmesnek tartott ember pedig torzult arccal, dagadt erekkel győzköd).
Most megint ez van nyuszival, pedig nekem egyértelmű volt, hogy ő csak idézett (az idézőjel sokat segített). Egyebek mellett a termeléshez annyit, hogy az általatok "otthonülő bölcsész" teljesen jól látja hogy miről is szól a mostani szolgáltató termelő munkavégzés, mert én nap mint nap ebben dolgozom, amit ő leírt, és efelé megy az ipar. Szóval ez vicces. Végre egy "bölcsész" aki képben van.
"Nem bánom ha kevesebb lesz a "balneológus", de közgazdászból, mérnökből, IT-ből, egyebekből igenis bánom."
Én inkább azt mondanám, hogy amennyiségi csökkenés a minőség javára fordítódik, és maguk a jövő mérnökei, IT-sei, közgazdászai örülni fognak a kisebb kínálat által bekövetkezett fizetésnövekedésnek. DE még most sem értem: ha megfelelő a tanulmányi eredménye, miért ne lehetne állami ösztöndíjas. Most az a baj, hogy nem lehet valakiből "menedzser" 3,8-as érettségivel? Ennek csak örülni kell: hisz belőle nem is lesz az.
Mellesleg egy OKJ-s szerszámkészítő végzettséggel meg kereshetne bruttó 600e-et havonta.
"Holott ez a mondanivaló félreértése, hiszen a "vulgármarxista" vonallal SZEMBEN az az állítás ebben a vitában, hogy még több képzett munkavállalóra van szükség, azok nagy része szolgáltató szektort jelent, mert oda tartozik a HR, a menedzsment, a pénzügy, a marketing, az IT stb..."
Pontosan: képzett. Nem akármilyen felsőfokú bullshit képző.
"Pl. egy téglagyárban el tudsz helyezni képzetleneket, nem kell hozzá szolgáltatószektor, képzettek. Hány téglagyárat tudsz eltartani?"
Egy téglagyár melyik részlegén vannak képzettek?