Re: közép/felsőosztály
lagwagoner Előzmény: #616066A 22-i hszodról nem feledkeztem el, sőt nagyon is sokat agyaltam róla, csak még nem foglaltam írásba. Ez is egyfajta megerősítés volt. Valahol ezen az idő pénz, pénz (előteremtése) idő tézisen én is sokan merengtem. DE kapcsolódva a maihoz is, valóban mindig előre akarja magát az ember forszírozni ilyen-olyan módon. Na de nem csak maga, hanem a külső környezet is. Ezen már általános iskolás koromba is merengtem, hogy az idő az én legnagyobb ellenségem. Hisz iskolában is miről van szó: készítsd el ezt+azt időre. Írd meg a vizsgát ennyi idő alatt...Miért kell egy számítási vagy fogalmazást időre forszírozva megírni (nyilván kell egy ésszerű időkeret,de szerintem amit kérnek az szűk, az okos de lasabba diákok hátrányban vannak). Szóval fiatalon azt kívánja az ember, hogy ezektől megszabaduljon és lesz ideje. DE nem mert állás (na ekkor talán vagy 1-2 éve amit ki élvez) No, de a c salád forszírozza a saját kecót, családalapítást, és nem is kell innen folytatni. Csoda-e, hogy idegroncsok az emberek? Család, hitel, munka (amit pedig ki is lehetne élvezni). Szétszakíttatják az emberek magukat és a legrosszabb, hogy a külső környezet is presszionálja, hogy ez a helyes. De miért? Miért lenne ez? Miért normális az, hogy valami miatt rohanni, idegeskedni kell? Miért nem haladhat minden ember saját tempójában? Nem vagyunk egyformák, valaki jobban megrágja a dolgokat, kétszer megrántja a kilincset, hogy bezárta valaki rohan. nem kell emelni a sztenderdet. Miért csak az a társadalmilag megfelelő, ha nincs 5 perc ideje, és mindig fáradt?
Szóval, annyi szép dolog van az életben melyet nem hagynak kiélvezni, és kiértékelni. Nekem pl. nagyon kell hogy apróságokat kielemezzek, és utálom ha siettetnek. És ennek ellenére soha nem késtem el semmivel, sőt nagyon is pontos vagyok. De amire ki akarok lyukadni, az az, hogy fiatalon már sulykolják hamisan, hogy rohanni kell, és mindig legyen bűntudatod. Mintha orrukat logató emberekre volna szükség.
És még valami: a bankok, szolgáltatók, pont ezt a rohanást használják ki írd csak alá és fuss, ne olvasd el, ne törődj vele.
Egyébként ezekről Müller Péter is sokat írt és tartott előadást, pont ezekről amit írtál. Ő is azt mondta, hogy ha káoszt kéne csinálni akkor sok inputot beadni egy időben és akkor the end. Egy számítógépet is így lehet megfektetni. És ennek oka is van. erre kell nemet mondani.