Re: nincs cím
Előzmény: #616534Basszus, nem gondoltam volna komolyan, hogy képes vagy egy teljesen ostoba TÖRÖLT(!) commentet kétszer beidézni. Wazze, szerinted azért olcsóbb az 1800MHz-en telefonálás a 900MHz-hez képest, mert ott "fele a díj", ha 1800-al osztom?
Eszem megáll, hogy erre a brutális ostobaságot még komolyan is gondolod. Mit gondolsz, ha egy országról beszélünk, akkor miben más az, hogy mennyi frekvenciablokkot kell megvenni? Ez nem rádió, amelynek az esetében vannak régionális blokkok, helyi blokkok és országos blokkok, itt csak arról van szó, hogy mennyi szegmensből áll össze egy ország rendszere. Ez azonban nem jelent az égvilágon semmit abban az értelemben, amire te használni szeretted volna, nem véletlen, hogy ki is törölték a buta commentet is.
De ha nagyon akarod, felőlem levezetheted, hogy mire kell 540 Mhz a 900Mhz-es GSM-hez, illetve, hogy "hová fér el ennyi frekvencia", de alár azt is levezetheted, hogy hogyan fedi át az 540 Mhz a 900-1800-as tartomány.
Nagyon parasztosan szólva, te most azt számítottad ki, hogy GSM adótoronyra leosztva mennyire jön ki a koncessziós díj és ahol több az adótorony, az szerinted fajlagosan olcsóbb.
Basszus, annál világosabb dolog, mint az, hogy egy adott ország teljes lefedettsége mennyibe kerül, nincs. Az pedig annyiba kerül, amennyit én írtam. Ha pedig szerinted Hollandiában más a rendszer, akkor tényleg menthetetlen vagy.
BTW: Ha szerinted töredék frekvenciasávval megvalósítható Magyarországon UGYANAZ a szolgáltatás, akkor melyik ország hálózata a korszerűbb?