Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: közép/felsőosztály

phiona Előzmény: #614837

Ibizát és téged említettelek olvasd vissza, ezért a „ti”, semmi más nem volt benne. Van amit másként látunk de ettől nemvok marxista és ettől még beszélgethetünk v megkérdezhetem a véleményedet v a többi ideíróét – gondolom én. És pontosan tudod h nemvok troll. A do not feed-et se alkalmaztad (v ha ez az mi a feed? :-)) ki se moderáltál, helyesen. Bár kötetlen beszélgetésekben lazább, akár mosolyt iróniát öniróniát is engedő stílushoz szoktam, megígérem h tiszteletben tartom az érzékenységedet és a stílusigényedet.

És akkor térjünk át a kérdésre. Merth ez az ami érdekelne, és látod, Margarettát is, épphogy nem rombolja a topikodat 1 új felvetés. (H mi rombolja inkább arra a fenti fogadalmam alapján a meglátásomat mellőzöm.)

Nagy a szegénység és az eladósodottság de igenis vannak megtakarítások ilyen kis-közép relációban, ahogy tapasztaltam soksok beszélgetés alapján a nem adós és nem kőgazdag közti relációban a megtakarítások zöme az általam írt volumen. És a kérdés ott merül fel amikor az életszínvonal tartása a havi jövedelemből betakar az élelmen rezsin túl ruházati cikkeket szórakozást porszívószerelést stb – de nem takar be 1 költségesebb külföldi utat, beruházást (pl kazánt), v + élvezeti cikket (gyereknek laptopot), 200-500 ezres v az útnál kb millás tételt. És ha a jövedelem standard lehet persze azt mondani h az életszínvonalból veszünk vissza ezek javára, v ha abból nem lehet nem akar (mert így is minimális amit erre költ) azt is lehet h hozzányúlunk elveszünk a parkoló pénzből.

Az 1 fontos gondolat amit kimondtál h a tartalékból való fogyasztásnak nincs fedezete a jelenben, mert ha lenne nyilván nem lenne ez a probléma :-) A kérdés h ez jelenti-e azt h a jövőben sincs? Most válság van de ha múlik nőhet a jövedelem és visszapótolható akár – v nem, az a kockázati elem benne.

És értem azt is h 2 évi (bevétel nélküli) megélhetési tartalékot tartasz helyesnek, és értem azt is h nem javaslod a későbbi költséget igénylő felélést ebből (autó házbővítés nyaraló stb) – ezek megfontolandó tanácsok, köszönet értük.

Viszont sztem a családok hozzáállását nem látod jól. Akár örökölte akár összerakosgatta a tartalékot nem feltétlenül kapott hozzá pénzkezelési tudást, szal absz nem tudnak attól h felhalmoztak gazdálkodni, max felelősen aggódni tudnak és tartani a betétet, viszont másrészt meg nem tudják h nem ezzel hibáznak-e,múlnak az évek ücsörögve a pénzesládán a kihagyott lehetőségekkel. És mint a tanári példában ha vmiért olvad a számlapénz értéke majd legfeljebb vehetnek rajta 1 karácsonyfát. Eladósodottnak és kőgazdagnak nem problémája ez de 1 jelentős rétegnek a megtakarítással rendelkező középnek igen. A Rómás példában a szülők nem a Waldorfba járatják a gyereket sima suliba orvos-tanár házaspár, itt külföldi munkából összespórolva lett a megtakarítás de hazajöttek lakást vettek ami maradt befagyasztották vésztartaléknak, van 3 helyes gyerek :-) és mennének de a haviból nem telik szal hozzá kéne nyúlni. A fiú nagyon tehetséges és involvált a történelem iránt, mindent összeolvas vág, nagy megerősítés öröm lehetne neki ez az út, ezért merült fel. Az is 1 kérdés szülőként h mivel teszel jobbat: ha majd a nagykorúságakor átutalsz a megtakarításból 1 jelentősebb összeget v ha közben neveled nyitogatod a szemét a világra – amit a leginkább utazással, az őt megszólító területen élesben lehet. Tudok ilyet nem 1-et h vitték, beleszeretett 1 kultúrába megtanulta a nyelvét –ma ebből él a standard egyetemi tudása mellett a specifikusból jól fizetetten, és még szereti is :-)

A személyeskedésed nem érdekes viszont ki kell h ábrándítsalak: én komolyan írtam szal ha a nem hülye megállapításod az inverzét feltételezi akkor tényleg hülyevok :-)