Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Sumér harcos Előzmény: #614483

na én meg a héten mit láttam...

egyik kis faluból tartottam haza este 11kor,vmi az utszélén akart átmenni előttem...

egy borz volt...bazi nagy állat ez,mint egy közepes kutya...alacsony,de szélehossza egy,nagyon robosztus.

megállt- én is az autoval-ablak le, és figyelt néhány méterről,nem iparkodott nagyon.

vadon élő borzzal életemben most találkoztam másodszor....

egyszer erdőben már volt szerencsém szemtől szemben...

van egy 1hektáros erdőm-abban van egy borzvár,vagy 50kijárattal bejárattal,akkora területen van,mint egy nagyobb udvar.....

egy távoli ismerősöm mesélte,hogy volt egy német dogja tanyán és fogott borzot,ezt nagyon óvatosan tudom csak elhinni,vagy sehogy-olyan felépitése van,hogy kutyának nagyon feladná a leckét.

2éve meg,egy görénybe(vagy nyest-de talán az kisebb) futottam bele,illetve ő belém.....este áldogáltam egy teraszon,sötétben,erre tőlem 3-4 méterre már felémtartva megjelent egy görény,vagy nyest nemtom,ilyen kis lomposfarkú prémes...

meglepődtem,ugyan én már olyan 15-20méterről láttam őt,valszeg nem érzett meg....először azt hittem macska,csak a járása ilyen szökkenő mozdulatokból állt-akkor már tudtam miféle.....

mikor már csak egy 3 méterre volt ráorditottam....megijedt,visszapattant 2métert,de már fordult is vissza rám.....nem futott el......és onnan méregetett....de elkezdtem komolyabban ijesztgetni és akkor egyszer megunta és egy pillanat alatt eltűnt.

egyébként ilyen kis prémes ragadozot hajnalban láttam már bent a Hungária körúton is ugrálni éjszaka az autok között a forgalomban....

nagyon alkalmazkodó kis retek.