Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: közép/felsőosztály

phiona Előzmény: #614481

Kedves AT,

ne haragudj ha megbántottalak, a legkevésbé sem akartam, kóstolgatni sem. Nemtom mivel tettem? a szoborral v a pártközponttal? lehet h túlzás és éles volt de alkalmi olvasóként (nekem) az jön le mintha talapzatról nyilatkoztatnátok ki, ezért a hasonlat. A politikában meg épp a te írásaid is tűnnek (nekem) agitproposnak, ez meg ezért. Persze nem azt gondolom h talapzaton álldogálsz naphosszat meg azt sem h a pártközpont utasítana – szemiotikai kifeszítés volt arra h elméleti vita mellett az olvasóknak a gyakorlati, életbeli, felhasználható gondolatok segíthetnének. És igazad van, nyilvánvalóan nem illendő 1 vendégségben tökönrúgni a házigazdát, ha annak vetted bocs és csak remélem h nem fájt nagyon :-) és látod h képes vagyok többre, de nem gondolom h a jómodor az álságos véleményelfojtással lenne azonos. H kivágtad jól van ha jól esett, és inkább köszönöm ahogy mondtam is h megtűröd a neked nyilván rebellis szemléletemet. (Ettől persze még despota vagy, de ez nem ok a negligációra.)

Színvonalas és tartalmas válaszodat köszönöm, ezért is kérdeztelek és provokáltalak mert a jó meglátásaiddal segíthetsz, elgodolkodtathatsz másokat.

A kérdésem viszont nem épp erre vonatkozott, bár ott van lejjebb, valszeg nem tettem fel jól. Próbálom másképp. Él 1 család hitelmentesen jelenleg kiegyenlített körülmények között, lakás kocsi(k) alapok megvannak a keresmény a napi életszínvonalat fedezi, esetleg több is esetleg kevesebb, de átlagában kiegyenlített. Van megtakarítás és a kérdés: milyen arányban éljük föl, fogyasszunk belőle? Tegyük mindet félre (fektessük be) merth nehéz idők jöhetnek még, vagy költsük bátran az egészet mert majd megélünk ezután is és carpe diem – ezek a végletek. Tudod én sok emberrel beszélgetek és ezek nagyon is élő gondok, le kéne az öreg kazánt cserélni energiatakarékosabbra de nem merjük, a gyerek régóta vágyik laptopra de nem merjük, gyerek most tanulja Rómát úgy kivinnénk 1 szép családi nyaralással egybekötve de nem merjük stb. Pedig van megtakarítás, változó h mennyi és nem is tudom mindig de beleférne úgy h maradjon is. Szívem szerint mondanám h lépd meg élj, váltsd hasznos fogyasztásra örömre a pénzed, de az is érthető h félre kell tenni, mert mi lesz ha nem lesz munka, nem lesz bevétel és a tartalékból kell megélni. Szal ez lett volna a kérdés a hipotetikus 10 millával (de lehet 1-től 20-ig, ahogy tapasztalom kb ilyesmi a mai zöm „középosztály” megtakarítása már akinek van), h milyen arányban jó megosztani, hány % legyen amihez nem szabad nyúlni.

A rövid (sommás) válaszod konvertálható úgy is h a fele amit mondasz elkölthető ebben a variációban? A javaslataid h a megtakarítás hogyan fialtatható köszönöm és továbbítom :-)

És itt köszönöm meg rbbj11-nek is :-)