Re: közép/felsőosztály
Előzmény: #614543"Tetszik a technokratikus gondolkodásod :-)"
Inkább pragmatikus. Az érzelem a párkapcsolatra tartozik ;)
"Nem phionára, csak róla jutott eszembe"
Nem mennék bele abba, hogy ő miért csinálja.
Ugyanakkor egészen biztosan vannak jópáran, akik csak azért tesznek úgy mintha kérdeznének, hogy szétverjenek egy beszélgetést és a személyeskedésre tereljék át az egész témát. Ez a trollok módszertana.
"Az egy főre jutó rezsiköltség is alacsonyabb, mint az egyedülállóknál."
Erről most éppen az jutott eszembe, hogy valójában a rezsiköltség pro-kopf felosztása teljességgel értelmetlen. A rezsiköltséget pro-KERESŐ és pro-ÖSSZJÖVEDELEM alapján kell felosztani, mert ezen van a lényeg. Ugyanis ez jelenti azt, hogy mennyibe kerül az életmód - és egyáltalán nem szükségszerű az, hogy a több emberre magasabb rezsi adódjon, illetve, egyáltalán nem lesz könnyebb a rezsi kitermelése, ha több emberrel osztjuk el ezt a tételt.
"Ez pontosan így van abban az esetben ha egyforma gondolkodású és vagyontermelő képességű pár él együtt."
Csendben kívántam utalni az érdekházasságra, mert ez általában vihart szokott kavarni a marxista befolyás alatt álló Európában, ugyanakkor az érdekházasságnak van ám egy másik vetülete: Ez pedig az ésszel házasodás. Hiszen hogyan házasodhatna össze két ember, aki A VAGYON, A CSALÁD esetében nem egyformán gondolkodik? Az nem lesz gazdasági közösség, az nem lesz család és mivel külön mennek külön irányba, ezért az széthulláshoz vezet.
Nem volt véletlen a klasszikus munkamegosztás sem, amiben a nő otthon volt a családdal és a férfi volt a kereső: Világos szerepek, szereposztás, világos jövőkép - ma ez nagyon megkavarodott és a nőknek a marxista uszító feministák destruktivitása rengeteget ártott.
Akkora szerepkavarodás és káosz van, hogy arra talán nincs is jobb kifejezés, mint amit írtál: Ugyan, hát hogyan lenne tartós egy kapcsolat, amiben EZ: "ha egyforma gondolkodású és vagyontermelő képességű pár él együtt." NEM IGAZ?! Hiszen ennek KELL lennie egy párkapcsolat alapjának, annak, hogy EGYÜTT TUDNAK MŰKÖDNI MINT A MUNKATÁRSAK, fel tudják osztani a feladatokat, tud mindenki a saját területén FELADATOT DELEGÁLNI(!), vagyis talán itt kezdheti már mindenki megérezni azt, amiről beszéltem.
A CSALÁD VALÓJÁBAN EGY VÁLLALKOZÁS.
És az emberek nem szeretnek sem vállalkozni, SEM DOLGOZNI(!), sem felelőséget vállalni, nekik ugye minden jár. Ennek a marxista ideológiája az, hogy trendi, nyitott kapcsolat, meg metroszexualitás, meg az összes egyéb perverz párkapcsolattípust is beleértve minden, HOGY EZ AZ IGAZI.
De ez hazugság. Ezek ugyanis nem lehetnek igaziak. Ebből nem születhetnek normálisan felnőni képes gyerekek, mert ezek nem a családról, nem a vállalkozásról, nem a szereposztásokról, közös együttműködésekről szólnak, hanem röviden arról, hogy:
szeretnek együtt b*szni.
Aztán ha gyerek lesz, akkor lesz, majd lesz vele valami.
MINDENKIT szépen kérek, hogy ne sorolja a PÁR KIVÉTELT, akit ismer, mert én is tudok kivételekről. De a többség az, amit fentebb írtam. Az, aki hisz a marxista "szerelemgyerek" és "szerelemből együtt élés papírok nélkül" című bullshitben, aztán csodálkozik, hogy sehová sem érkezik.
"Így megállapítható, hogy számomra ez a gazdasági közösség (amit csak csendben merem megsúgni neked, hogy én is így látom, annyira megosztó vélemény) bukta lett volna számomra. Tehát nem megállapítható, hogy mindig jól jár a 2 ember, mert nem egyformák."
De nem is alkottatok volna családot! Pont ez a lényeg, hogy nem KÖZÖSSÉGKÉNT működtetek volna, hanem külön-külön intéztetek volna valamit, amely esetben nemhogy az 1+1=3 nem állt volna fenn, hanem éppen ellenkezőleg, az állt volna fenn, hogy 1-1=-1, hiszen az egyik fél fizetésképtelensége a másikat is ebbe a helyzetbe hozza.
Ezért fontos az, hogy a Discoban a ki és kivel fekszik összét az érzelmek, de a gyereket és a családot az érzelmek és a gazdasági racionalitás határozza meg. Tudod, nem is tudom melyik Totalcaros srác írta egyszer, hogy:
"hosszú időn keresztül keresed a modelleket, jó kinézetű csajokat, futsz utánuk, bulik, partik, aztán egyszercsak később arra eszmélsz, hogy van melletted egy molett nő, aki megfőzi a kedvenc ételedet, meg három gyerek és boldog vagy".
Pontosan úgy, ahogy én írtam. Mert ez az igazság.
SŐT MI TÖBB, EZ A GAZDAGSÁG.
Az, hogy boldog. EZ A VAGYONOS ember. Mindenki másnak ott a Mastercard.
"Ez számomra is felfoghatatlanul sok :-O"
Miért lenne az? Ha egyszer belevágsz a gyerek projectbe, akkor pont azt mutattam be, hogy bőségesen elegendő időd van még ennek az összerakására is, amennyiben megfelelő a párod is ehhez. Két jól kereső embernek azért az, hogy egy évtizeden át 100.000 Ft-ot félre tudjon tenni, az nem önsanyargatás, hanem NORMÁLIS körülmények között egyébként is megtennéd.
ERGO, meg van a nagy pénz, a legnagyobb amit általában a gyerekhez szoktak kötni. Mert az összes többi (ahogy fentebb egyetértettünk) jellemzően nem kapcsolódik szorzószámmal a rezsihez, vagyis nem korlátoz az életmódodban.
Ugyanakkor éppen itt látható meg az, hogy valaki felismeri a korlátait vagy sem. Ez pedig az, hogy alapvetően a mai fiatalság teljesen beteg, mert "meg akar gazdagodni", nomeg "vagyonos akar lenni", miközben elég lenne boldognak lennie. A ROSSZ vicc poénjai pedig ebben a kategóriában pont a fiatal lányok, akik ahelyett, hogy csinosan és jól mennének férjhez és onnantól boldogan babáznának végig az életükben, inkább vállalkozni, meg minden mást csinálni akarnak, "mert ők is valakik".
Basszus, nekik anyának kellene lenniük, mert attól lennének valakik.
Csak ez ma nem trendi, ehelyett inkább azon polemizálnak, hogy az állam miért nem fizeti meg őket ezért.
És tudod abban a világban, amikor egy nő azon gondolkodik, hogy mennyiért lenne anya, abban a világban óriási probléma van.