Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: közép/felsőosztály

Előzmény: #614570

"még akkor is, ha - tévesen - szabadnak érzi cselekvését (szerk.: te pont azt kritizálod az individualizmusnál, hogy a látszatszabadság feljogosítása miatt lehet önző az egyén. Igen: ezért ez nem is valódi individualizmus)."

Szerintem itt valami keveredik: Az vagyon ide is írva, hogy TÉVESEN érzi szabadnak magát. EZ az individualizmus röviden:

"Nem ismerek el cselekvésemre vonatkozóan semmilyen külső princípiumot".

Ettől mennek át manapság anarchiába, káoszba és gyűlölnek mindent, ami több náluk. MERT NEM ISMERNEK EL SEMMIFÉLE KÜLSŐ PRINCIPIUMOT:

"Nem vizsgálom értelmemmel, hogy cselekedetem jó-e vagy rossz, hanem végrehajtom, mert szeretem."

Kevésbé PC módra: Mindenki le van sz*rva, csak én számítok. Mindenki más dögöljön meg.

"Szóval az általad marxistáknak kikiáltott személyek, természetesen eltorzthatnak bizonyos életfelfogásokat (individualizmus), majd ezen torzított életfelfogást gonosznak beállítani, de érdemes megnézni, hogy amit mi annak hiszünk az valóban az-e vagy csak egy "megerőszakolt" változata."

Nem, az egész szellemiség pontosan azt jelenti, hogy az EGYÉNBEN hisz. Az egoban hit nem jelent szükségszerűen egyént, aki nem fogad el maga felett álló principiumokat, az az individualizmus, ami ezt kizárja. Az ego pont érvényesülni akar az adott rendszerben, az individualista pedig tagadja a rendszert. AZ, hogy ez szélsőségekbe is átcsap, az végülis a lényegen nem változtat.

"Látod? Te is különbséget teszel egészséges és rossz egoizmus között."

Az egoizmus eddig nem volt téma ;)

"Tehát egy gondolkodó, öntudatos lény, aki összhangban a csoporttal ahol él nem uniformizálódik"

Az a különc! :) Az individualista nem tűr meg szabályokat értékrendeket, mert csak ő a tökéletes és el is várja, hogy ezt ajnározzák.

Na ezért nem szabad nekik válaszolni, mert ha válaszolsz, akkor egyből lenáciznak, hogy nem vagy toleráns, hiszen nem isteníted őket.

"Nekem ez az individualizmus, attól függetlenül, hogy mára már szitokszóvá degradálódott a jelentése."

De még az általad beidézettek sem azt jelentik, amire használni akarod. Amire te használni akarod arra van jó magyar szó, úgy hívják, hogy:

önállóság.

Amibe beletartozik a gondolkodás képessége is.