Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: közép/felsőosztály

Előzmény: #614244

"Az önmegvalósító az épp nagyon is hasznos tagja a társadalomnak (persze magas erkölcsi érettséget feltételezve), hisz gyakorta válik az önérvényesítő közösségérvényesítővé, hisz érdekérvényesítő képessége miatt az azonos értékrendbe tartozó embereket is képviselheti, akik erre kevésbé képesek."

Szerintem az önmegvalósító nem egoista és az egoista nem szükségszerűen individualista. Az egoizmus nem szükségszerűen (sőt, valójában egyáltalán nem) áll szemben a családdal, egy egészséges egoizmus éppen annak a működését is segítheti, különösen ha a férfi egoista és ezt a pénzkeresésben hasznosítja.

"Vagy egy példa: egy hótól elzárt településen egy egoista gondolkodású aki nagyon éhes, valahogy becsempész magának élelmet."

Ez nem egoizmus, ez - szó szerint - élelmesség.

"Egy éhes individualista saját éhsége miatt -kockáztatva- úgy dönt, hogy elindul pick-up -jával és hoz mindenkinek élelmet akinek szüksége van rá."

??? Szerintem kevered a fogalmakat. Az individualista pont nem így gondolkodik, hanem úgy, hogy lesz*rja a többieket és elmegy a közösség által összedobott benzinen a fenébe, hátra sem nézve. Az individulista az egyén mindenek felett állóságában hisz, azaz a család helyébe az egyént helyezi, azaz a család boldogulása helyett az egyéni boldogulást, a család gyarapodása helyett (minden értelemben) az egyéni gyarapodást.

"Egy individualista nem akar uniformizálódni, és elértéktelenedni, és egy individualista nagyon is képes csapatban önmegvalósodni, értéket hozzáadni."

Furcsa, most vagy te tudod jól, hogy mi az individualizmus, vagy én, de szerintem az individualista valójában az, aki univerzálissá válik a trendi világképben és éppen az értéktelen talmi carpe diemnek él. Az individualista pont nem képes csapatban gondolkodni, önmegvalósítani, mert csak magában hisz.

"Amire te írod az individualizmust az nekem inkább az egoizmus."

Szerintem fordítva, de ha fordítva, akkor egyetértünk :)

"Az sem igaz, és senki nem vette észre az (átlag) emberek között, hogy gyakran halljuk, hogy a pénzhajhászás megy: pedig enne fordítottja van. Adóssághajhászás zajlik ami tulajdonképpen pénzeldobást jelent, negatív előjellel."

És utána a pénzhajhászat, hogy törleszteni tudják az adósságszolgálatot.