Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: közép/felsőosztály

lagwagoner Előzmény: #614210

""Így látható leginkább ezen rendszer destruktivitása és teljessége, a legfontosabb az emberek individualizálása, a család, mint összetartó erő szétrobbantása és leépítése, mert az egyénekre zuhant tömeg nagyon könnyen irányítható, hiszen a félelmét kihasználva könnyedén jelenhet meg a diktátor, aki rendet tart.""

Örülök, hogy ezt beidézted,mert már ígértem, hogy ezen kijelentésedet kritikával fogom illetni. Ezzel az állítással az a baj, hogy egoistákra igaz szerintem, amit mondasz. Sokan keverik az egoistákat az individualistákkal. Az önmegvalósító az épp nagyon is hasznos tagja a társadalomnak (persze magas erkölcsi érettséget feltételezve), hisz gyakorta válik az önérvényesítő közösségérvényesítővé, hisz érdekérvényesítő képessége miatt az azonos értékrendbe tartozó embereket is képviselheti, akik erre kevésbé képesek. Vagy egy példa: egy hótól elzárt településen egy egoista gondolkodású aki nagyon éhes, valahogy becsempész magának élelmet. Egy éhes individualista saját éhsége miatt -kockáztatva- úgy dönt, hogy elindul pick-up -jával és hoz mindenkinek élelmet akinek szüksége van rá. Nagy különbség. Bár igaz, hogy saját ösztöne miatt tett, jót, de én erre azt szoktam mondani, hogy értem ne harcoljon olyan, aki nem érintett az én problémámmal, mert csak hiteltelenné válik. Ráadásul egy individualista nem saját nárcisztikus világképe miatt lesz önérvényesítő, hanem mert a kollektivizmusban részt élvező(!) "potyautas" lusták miatt akar változtatni életén és azon színvonalán, legalább is szerintem. Egy individualista nem akar uniformizálódni, és elértéktelenedni, és egy individualista nagyon is képes csapatban önmegvalósodni, értéket hozzáadni. És a legfontosabb, hogy nem a másik ellen él, hanem a másikhoz értéket hozzáadva él akár a családban is alkalmazva: feleség jól főz,férj jól bánik a pénzzel pl. Amire te írod az individualizmust az nekem inkább az egoizmus.

"a kommunista rendszerek IDEGEN BEAVATKOZÁS NÉLKÜL, ÖNERŐBŐL FENNMARADNI, ugyanis azok működésképtelenek voltak, mivel az emberek természetes ösztönei és természetes világa ellenében működtek, azaz éppenhogy lerombolták az építeni vágyást, a családdal törődést, a munkát és a munka értelmét""

Nem tudom, te ide érted-e a magyarországi elmúlt rendszert is, de az "öregek" pont azt mondják, hogy akkoriban sokkal nagyobb közösségi élet volt: a társasházak elé pléddel kiültek a családok, jobban figyeltek egymásra a családtagok (több idő volt) és szívesebben dolgoztak és kellett is dolgozni (KMK), nyugodtabb légkörben.

"Magyarán, nem arról van szó, hogy aki ez ellen “lázad” az a pénzt vetné el, vagy a kapitalizmust, hanem éppen ellenkezőleg, valójában arról, hogy legyen végre az. Azaz, elveti azt, amikor kizárólag a pénz számítson és az a “megbecsülendő”, amikor az ügyeskedők ügyeskedéssel szereznek vagyonokat mások kárára munka nélkül. "

Az sem igaz, és senki nem vette észre az (átlag) emberek között, hogy gyakran halljuk, hogy a pénzhajhászás megy: pedig enne fordítottja van. Adóssághajhászás zajlik ami tulajdonképpen pénzeldobást jelent, negatív előjellel.