Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Mégis itt az államcsőd: botrányos hibát követett el az EU

xmann Előzmény: #613439

Drága felebarátaim!

Be ne dőljetek az önjelölt forradalmár téveszméinek, aki Leninhez hasonlóan mit sem ért a pénzügyi rendszer működéséből, de hihetetlen magabiztosan tud mindent kritizálni.

1. "A legnagyobb dráma, és elképesztő iszonyat az egészben az, hogy ha - ahogy eredetileg javasoltam - engedik csődbe menni a csődben lévő bankokat AKKOR CSOMAGRA SEM LETT VOLNA SZÜKSÉGÜK". Namost ugye mi történt? Pont az, hogy effektíve csődbe ment a két legnagyobb bank. Mi is ugyanis a bankcsőd? Hogy a betéteseket nem fizetik ki, csak olyan mértékben amennyire az eszközök értékesítéséből telik. PONT EZ TÖRTÉNIK CIPRUSON. Ám mivel a 100 000 euró alatti betétesek is veszítenének ezzel, őket is ki kell fizetni valakinek, és ez a valaki bizony a ciprusi állam lesz, ez fogja felemészteni a GDP több10%-át. Tehát ez a kritika a bankrendszer teljes nemértéséről tanúskodik

2. Az az ostoba összeesküvéselmélet ami fent kirajzolódik, ott éri el a hülyeség csimborasszóját, amikor kimondja: " Utána kiválasztották a kellően nagy méretű és vagyonú Magyarországot". Hát, nem tudom többszázmilliós európai lakossághoz képest mi holvagyunk kellően nagyméretűek és nagy vagyonúak, és hogy a mi kifosztásunkból hogy lehet jólétben tartani a sokszázmillió európait. Ez már alapmatekszinten sem jön ki.

3. Ha Ciprus kilép az eurózónából, és megmondja az EUnak hogy nyazsgem,akkor valóban garantálhatja mindenki bankbetétét. CIPRUSI FONTBAN. NEM EURÓBAN. Ugyanis pénzt kell nyomtatnia, ugyanis a bankoknak kevesebb az eszköze, mint a forrása, de tudom, hogy ez bonyolult. Ciprusi fontban valóban mindenkinek megmaradna a betétje, csak a ciprusi font kb. negyedére esne az euróhoz. és akkor nem csak a nagybetétesek vesztetnének 75%-ot, hanem a kicsi, biztosítottak is.

4. És végül az ultima ráció, a törökök 50% leértékelődése. barátunk a nominális és reálváltozók között nem tud különbséget tenni, egyébként a lakosság 99%-a sem. Nyilván gyengült 50%-ot, amikor egyrészt 2005ben elég erős vol, másrészt 2005-től vagy 60%-kal több volt az infláció mint az EU-ban.

És még sorolhatnám, de nincs annyi időm mint neki, de borzasztó mennyiségű félinformáció, csúsztatás és tévedés van csak ebben az egy írásban amit elolvastam