Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: közép/felsőosztály

lagwagoner Előzmény: #613451

"Mert valójában csak meg kell fordítani a mondatot, hogy meglássad az egyszerű igazságot: Az a kiszámítható egzisztenica, amit kiszámíthatóan meg tudsz teremteni magadnak.

Minden, de az égvilágon minden, ami ezek felett áll igényben, vagy adósságban az az egzisztencia megsértése és megsérülése, hiszen valójában erőn felül fogsz élni. Ennek megfelelően pedig BIZTOSAN ROSSZABBUL fogsz élni, mint azok, akik "többnek látszanak". Érted már mire szeretnék utalni?"

Igen. Ezért kérdeztem, hogy miért is lenne probléma a kispolgári léttel, ha lehetőségein belül ő elégedett,mert felismeri a lehetőségeit. Ezt nem lenézően írtam...

"Az, aki dolgozik és BIZTOSAN eltartja a családját egy panellakás nyolcadik emeletén, az SZERINTEM ÉS SZÁMOMRA SOKKAL TÖBBET ÉR EMBERILEG, mint az, aki családi házban nyomorog, mert számolja a filléreket, hogy be tudja fizetni a csekkeket. "

Én ezt mindig is hangoztattam, hogy ha lehetőségei szerényebbek lennének és boldog tudnék lenni egy 37 nm-es panelben is... azt is be lehet lakni otthonosan. Csak ugye sokaknál a társadalmi nyomás dominál....

"Ők ugyanis adósrabszolgák, egészen pontosan azok, akik már a Tórában lefektetett szabályok szerint adták el magukat pénzért az uzsorásoknak, gazdagoknak, hogy az adósságukat így tudják le. Csak hát, még ez sem lenne pontos besorolás, amikor ugye annak idején az adósságért cserébe FIX IDEIG az adósság tulajdonosa biztosította a munkát és közben a megélhetést. Ez most nincs, tehát valójában ez a réteg még az adósrabszolgákat sem éri el, de még a rabszolgák színvonalát sem, hiszen azok tulajdonosa is értéknek tartotta őket, és ugye el is tartotta mert ez volt az érdeke."

Húúúú...hát igen, tényleg így van. és ha belegondolok, hogy én is majdnem az lettem a kísértés miatt, borsózik a hátam is ahogy olvasom. Félelmetes...de tényleg

"Mert nincs értelme középosztálynak nevezni azt, amely megélhetési és számlafizetési problémákkal küszködik, ez ugyanis a máról holnapra élésnek, azaz a proletariátusnak a definíciója. Attól, hogy a proletariátust marxista módra kinevezzük középosztálynak, attól még nem fog azzá válni."

Én azt hittem a medián nem küzd ezzel, nem tudtam, hogy ennyire széles körben rossz a helyzet, de komolyan. Ez a megállapítás Bp, Pest megyére is igaz?

ÉK MO-ra igaz lehet. Mondjuk érdekes,, hogy arra felé mintha kevesebb lenne a hitellel rendelkező. Gondolom a tényleges minibálbéres már eladósodni se tudott (nem adtak hitelt, hacsak nem hamis munkáltatói igazolással ment be a bankba nagy büszkén, hogy milyen okos). Pest megyében el sem hiszik, hogy arrafelé tényleg minimálbéresek élnek. Bátyám is 10-15 éve 50-100e-et keres, esze ágába sincs hitelből élni vagy kocsit venni vagy gyereket vállalni. Ja és így is van hogy félre tud rakni. Pedig saját bevallása szerint is igazi tróger :-)

"Mer tudod ilyen a szalonetellektüell metroszexualitás, nekik bármihez joguk van, neked meg kussolni vaj jogod, nem pedig nemtetszésednek hangot adni."

érdekes hasonlat...hmmm.

"

Beteg, sérült egojú emberek, ennyik és nem többek."

Szerintem szemükben vagyok én, és ne haragudj, de téged is annak tarthatnak :-) ami valszeg téged nem hat meg.