Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: közép/felsőosztály

lagwagoner Előzmény: #613243

"Ha a 104M-et úgy számolod, hogy 10% hozamot hoz és azt feléled, akkor csökkenni fog a tőke, ergo a havi jövedelmed is. Az értéktartáshoz ebből a pénzből mondjuk 6-7% körül vehetsz le, és az "még kevés"."

Ha inflációval nem számolok 7% levét az pont jó (606e HUF/HÓ), hisz addig is csak 500e-t költöttek a példámban. De akkor egye-fene. 15 év-re növelve a megtakarítást, az már csak elég?

"Viszont itt jön be az, hogy erre az emberek többsége nem is képes és nem is alkalmas és még csak értelme sem lenne, ugyanis aki 1 milliót keres, az élvezni is szeretné."

Mondtam, hogy az én felfogásommal vettem a példámat, hisz az én kérdésem volt. Nos, amikor a kereső lettem, annyira megharagudtam a fizumra, hogy mérgemben hónapokig nem költöttem, utána is csak 20%-át , a többi ment megtakarításba. Hogy a milliós fizus szeretné azt élvezni? Hát: ügyvezetőket 5-10 évente váltanak... Nem tudom. Lehet. Ezt te jobban tudod.

"És mint írtam, ehhez is az kell, hogy az egzisztenciád már adott legyen, hiszen ha még azt is meg kell csinálni ezen időszakban, akkor ez is baromi kevés pénz, bármennyire hülyén is hangzik ez így elsőre. Hiszen vegyünk csak egy 1,5 millió havi pénzhez azért társítható 60 milliós ingatlant, "

Nem hangzik hülyén, csak miért kell 60 milliós ingatlan? egy 30 milliósba is rakhat olyan elemeket amitől jól érzi magát: szauna, konditerem stb...