Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: közép/felsőosztály

Előzmény: #613247

"Valóban ez a tegnap általad becsült 7%-os megtérülés a kockázathoz mérten tényleg kevés. És köszönöm az őszinteséged!"

Igazán szívesen :)

"Pedig, utalva előző hsz-odra, ez lenne értelme , hogy a (transzparens)cégek így vonjanak be tőkét. És egy defenzív (pl. gyógyszeralapanyag gyártó) cégbe ami kipöfögi az éves 7-20%-os osztalékot, bárki bele menne, és a cég is kapna tőkét. Nem tudom, hogy ez miért ekkora ritkaság?"

Mert Magyarországon vagyunk, ahol a marxisták mindent kipusztítottak és mindent a spekulációnak, a szabadrablásnak rendeltek alá, ezért már semmi más nincs, MERT NINCS BIZALOM. Először most bizalmat kell építeni, és utána jöhetnek a vállalkozások, mert van tőke az országban, csak nem merik kihelyezni az emberek. ÉS én ezt tökéletesen megértem!

Én például nagyon el tudnék képzelni egy állami alapot, amibe a lakosság tolhatja be a pénzt, és az ennek alapján betolt pénz alapján lenne részesedés és belepofázási jog abba, hogy kinek adjon pénzt a kockázati tőke társaság. Csak gondolj bele, hogy a jelenlegi kamatszint helyett mondjuk +2%-al adná ki a pénzt a társaság úgy, hogy tulajdonrészt szerez a cégben, és úgy, hogy nem kéri vissza a betolt pénzt, csak a kamatot várja el.

Turbó iparosodás venné kezdetét, és ha kellően megbízható emberek (jelen esetben akár külföldi is) lennének a vezetésben TELJES VAGYONELKOBZÁS FELELŐSÉGE MELLETT (és igazoltan legalább több százmilliós ennek okán jelzáloggal megterhelendő magánvagyonnal), mert akkor meginduln a pénz be és kiáramlása a gazdaságba elképesztő méretekben. Persze ez sem ilyen egyszerű, de a példa kedvéért ilyenben is lehetne gondolkodni. Ez ugyanis ebben a formában nem vállalkozás, nem tőzsde és mégis be lehetne tolni a pénzt hozamra úgy, hogy az is boldog aki felveheti.