Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

lagwagoner

Papus_stock:

"Akkor, hogy vettetek a "nem megtakarítás"-ból MOL részvényt ? Nekem is van egy csomó "nem megtakarítás"-om, szeretnék MOL-t. Elég ha írok a fidesz.hu-ra vagy gyémánt fokozatú Kubatov listásnak kell lennem ?"

Pontosan. Ebből is látszott, hogy a TE szempontodból ez nem megtakarítás volt. Egyébként nem tudom emlékszel-e, hogy mi volt az MSZP terve: biztosítókká átalakítani a MNYP-kat, és az örökölhetőségét -ebből következően- eltörölni. A portfolio.hu egy nagyon jó összefoglalót írt erről (kár, hogy nem mentettem el) Szóval az világos volt, hogy hamarosan (akkor) ezt a rendszert bezúzzák, átalakítják úgy, hogy ne járj jól.

Hopp: találtam egy indexes cikket (MSZP kormány - 2009):

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/10/21/milyen_lesz_az_uj_magannyugdijrendszer/

"

A pénzügyminisztériumi törvénytervezet tehát fenekestül felforgatja a nyugdíjrendszerünk második pillérét, egyszerűen megszünteti a nyugdíjpénztári szisztémát. Helyette szoros szabályok között, de piaci alapon működő új profitorientált intézményeket, magánnyugdíj-biztosítókat hoz majd létre."

"A magánnyugdíjpénztáraknak tehát biztosan búcsút kell majd mondanunk a magánnyugdíj-biztosítók 2013. januári indulásakor, hiszen ezen túl kizárólag utóbbiak gyűjthetik és kezelhetik befizetett tagdíjainkat a felhalmozási időszak alatt, míg a nyugdíjba vonulást követően vagy egy nyugdíjszolgáltatást is végző magánnyugdíj-biztosítótól, vagy egy erre feljogosított járadékszolgáltatótól, illetve az államilag működtetett "kijelölt" járadékszolgáltatótól kaphatunk nyugdíjjáradékot."

"Nyugdíjba vonulás után kizárólag életjáradékot vehetünk igénybe, garantált összegű vagy inflációindexált formában. A járadék nem örökölhető, de két életre szóló járadék is igényelhető. Végül pedig: a piacon versenyző járadékszolgáltatók mellett egy kijelölt állami szolgáltató is működik majd."

Ez volt az MSZP terve. Tehát ez mivel is jobb, öngondoskodóbb forma? Így se látnál belőle semmit, de most legalább lehetett konszolidálni a problémákat. Én is jobban örültem volna, ha tőkefedezetivé tették volna a MNYP-i vagyont, de én kb. 40 év múlva megyek "nyugdíjba", addig meg ez az intézményrendszer már biztos megszűnik