Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Spade Előzmény: #611667

sztem ne egymást kurogassátok Ibizával :)

.

Abban van köztünk a különbség h ezeket a szektorokat fel kell fejleszteni a EU szintre mert senki nem akar wellneszezni meg jakuzni egy rozsdás lavorban. Ez a felfejlesztés pedig csak a magyar hátán klehetséges azaz a példádnál maradva először a magyar fogyasztók fvszát kell tudni minőségben leszopni. Itt tévedsz előbb itthon kell felpörgetni h a külföldinek is vonzó legyen.

.

Ibiza amit mond egyáltalán nem hülyeség a dél-amerikai országok így hoztájk fel a gazdaságukat h a szegényeknek (ingyen) pénzt osztogattak persze adtak neki valami jól hangzó nevet , de azért nem okozott náluk kárt mert rengeteg nyersanyaguk volt amik hozták be a pénzt. megjegyzem Mato is ezt próbálta elérni a 16%-os szja-val, csakhát túl nagy a CHF csapda még.

.

Ibiza , elvileg ez az Input output mátrix ágazati szinten megvan, ezt nézve ki lehet választani a viszonylag zárt részeket. Tehát meg lehetne nézni h mely ágazatrok a viszonylag zártak ahonnan nem külföldre áramlik a pénz. Akárhova nem lehet kiönteni mert a hiteleket is beleértve 6-7 éve volt már pénzeső ez már egy felujítási ciklus azaz egy pénzesőnél robbanésszerűen nőne ezek vétele (tv,kocsi,stb) ami miatt bizonyosan elszállna a fiz mérleg. Viszont paradox módon adtál egy ötletet. A bérmelés jelentős részét oda lehetne adni jegyben utalványban. Bár ez ugye egy nonszensz mert nem pénz pénz, de ugye ennek az lenne az értelme h csak magyarországbn lehetne elkölteni magyar szolgáltatásokra magyar élelmiszerre mondjuk fogyasztési cikkre nem magyar wellnesszre magyar vendéglátásra és akár építkezésre is. Szal itt simán lehetne élénkíteni és ez jelentősen fellendíthetné a fogyasztást és a kumulatív hatása révén a GDP-t ezekben és aztán más szektorokban is.