Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #611649

"AT-nek azért nincs igaza mert nem csak a termelés számít hanem fontosabb a szolgáltatás mert a szolgáltatásokat nem tudják kínában előállítani következésképpen nincs külföldi alacsony áú verseny. A régióban meg mi vagyunk a legalacsonyabb árakkal."

És vajon mi fog történni, ha ibizáljuk a fizetéseket? HUSS, eltűnik az előny. Ebből következően pont az látszik itt is, hogy azért vagyunk versenyképesek, mert olcsók vagyunk. Ha azok se leszünk, akkor aztán pont GAME OVER. Éppen ezért írtam, hogy az öngyilkosság fájdalommentesebb, mint a bérek ibizálása.

"Tehát olyan ágazatokba kell pénzt pumpálni amely saját körében ill. Mo-n forog tehát minimális külföldi import szükséglete van, azaz AT szavaival élve ahol a saját f@szunkat szopjuk."

Ha BELSŐ fogyasztást csinálsz, akkor pontosan ez történik. Ha KÜLSŐ fogyasztásra építesz, akkor az természetesen más, de ennek az elsődleges feltétele az, hogy olcsóbbak legyünk. Ehhez pedig nem kell ebbe pénzt pumpálni, mert az árak önmagában előnyt biztosítanak.

A vicc azonban az, hogy ezt le is írod:

"Mondjuk Mo-n ilyen a vendéglátás-turizmus a wellness, a vadászat, a fogorvoslás, ilyenek lehetnek a korházi ellátások, és mindezeket nagy méretekben exportálni is lehet. Azaz idejönnek szért h ezeket igénybevegyék."

Azaz azt, hogy exportáljuk a szolgáltatást (amit mindig szoktam vala írni, hogy multiknak dolgozunk), mert az JÖVEDELMET HOZ AZ ORSZÁG SZÁMÁRA. Ha csak BELFÖLDI túrizmusról beszélünk, az csak végfelhasználás, ami egyszerűen a máshol(!) megtermelt jövedelmeket osztja el, és hasonló a válasz az összes többire, amit írtál. AKKOR, ha ezekbe AZÉRT pumpálunk pénzt, hogy a színvonal javuljon, marketinggel az ismertség KÜLFÖLDÖN akkor természetesen semmi vita nincs közöttünk abban, hogy ezt így kell csinálni.

Csakhogy ez nem belső fogyasztás. Vagyis nem értem, hogy miről akarsz velem vitatkozni, amikor semmi vita nincs közüttünk: NEM LEHET A BÉREKET MEGEMELNI, MERT ELVESZIK A VERSENYELŐNY és nem a saját f@szunkat kell szopni, hanem másokat kell idecsábítani, hogy őket lehessen kiszolgálni, hogy úgy érezzék, sehová máshová nem akarnak menni, csak ide.

Egyebekben egyébként, bár nem szorosan kapcsolódik ide, de itt jegyezném meg újólag azt, hogy EZÉRT is alapvető fontosságú önmagunk fényezése, hogy aki ide akar jönni és mondjuk szétnéz forumokon, az ne állandóan Zacsi McFikásrúdról olvasson, hogy ilyen Magyarország.

"Már az olaszoknál is nem csak az angoloknál Budapest legfőbb vonzereje a wellness és a fogorvos, ezeket kéne felbővíteni rászervezni és magántőkét is felhasználva befektetni és ezeket kéne a kormánynak is managelni, vagy EU-s pénzekből támogatni"

És most ha szabad kérnem, igazán meséljed már el nekem, csak így négyszemközt, hogy mely része értekezik a hozzászólásodnak arról, hogy a fizetéseket nyugati színvonalra kell emelni, hogy a belső piac fejlesztése a kitörés útja, és azt, hogy mi köze van az exportnak a saját f@szunk nyalogatásához? Avagy, pontosan mivel is vitatkozol abból, amit leírtam, illetve mivel nem értesz egyet? Még le is írod az input/outputot, miközben korábban leírtam, hogy tetszőleges rendszer zárttá tehető, ergo azt kell megnézni, hogy a rendszerre nézve milyen hatása van egy intézkedésnek.