Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Trisz Előzmény: #611626

Zotya!

Érzek egy elkeseredést a hangvételeden. Két fontos elemet kiragadok:

1./ A névérték leszállítás hozadékának sejted a 100 Ft-os tőkeemelés lehetőségét. Miért jelentene rosszat, ha 100 Ft-on tőkét emelnének? Ahogy Ph-ban a 25-ös tőkeemelés stabil 30 Ft feletti árfolyamot hozott, úgy a KEG 100 Ft-os tőkeemelése is zene lenne a fülemnek.

2./ Ez a kgy. napirendi pont közzététel kiverte sokaknál a biztosítékot. A tőkeleszállítás mint egy újabb csapás jelent meg a topicban. Aki nem közgazdász, attól el is tudom fogadni. Akik viszont szakmai alapokon igyekszenek az újabb csapást véleményezni, azokon jókat mosolyogtam. Tekintsünk el KEG-től, vegyünk egy teljesen elméleti példát.

Egy cég tőkéje legyen 100. A teljes tőke a bankszámláján található. Ha van 30 vesztesége, akkor tejesen érthető módon a bankszámláján csak 70 marad. Vagyis ettől kezdve nem 100 a tőkéje, hanem 70. Tehát a mérleg ismeretében ez teljesen nyilvánvaló. (Ez persze nem jó, de a mérleget kitárgyaltuk.) Ha ezek után kgy-en előkerül, hogy akkor a saját tőkét szállítsuk le 70-re, akkor ez tulajdonképpen egy számviteli kérdés kérdés. (Az éves eredményszámlával kell csinálni valamit nyitáskor, mert különben nem éves eredményszla lenne, hanem göngyölítene. Ezen kívűl a számviteli törvény is így rendelkezik.) Tehát nincs újabb cumi.

Tehát azt nem értem, hogy a mérleg után viszonylag szolid puffogás volt, most viszont teljes a csömör. Miközben tulajdonképpen azóta semmi nem változott. Ez a tőzsdepszichológia szvsz.