Re: Isten fekete angyala: Adolfo Huerta
Netmaster Előzmény: #609497Ha nem, hát nem, pedig segíthetett volna helyretenni mind a sztereotípiáidat, mind a fogalmakat. Pl. a homoszexualitás nem cselekedet, hanem állapot, még a hivatkozásaidnak sem mond ellent, hogy egy homoszexuális önmegtartóztatással elkerülje a paráznaság bűnét.
Ez az első parancs érdekes. Ha jól tudom, nincs olyan szabály, mely szerint a házasság kötelezettséget jelentene a jövendő gyermekvállalásra, továbbá meddő párok is házasságot köthetnek az egyház színe előtt, holott ezt a parancsot megszegik. Sőt, a párkapcsolat sem kötelező egy hívőnek, anélkül pedig a szaporodás és sokasodás nehézkes, legalábbis a parancsokat betartva. Arról a nem vallási, hanem természeti szükségszerűségről nem is beszélve, hogy mostanában eljutottunk oda, hogy a vég nélküli sokasodásnak ideje gátat vetni, ha szeretnénk megmaradni a Földön. Rákos sejtek szoktak a vég nélkül szaporodni, és az pusztuláshoz vezet.
A "kisebb csoportok" és a "deviáns papok" témájába nekem azt hiszem már nem szükséges belemennem. Mint írtam, erősen kétlem, hogy vallásosságod a különböző értelmezések számbeli arányától függne. Te azt a nézetet szándékozod bizonyítani, ami a tieddel összeegyeztethető, más meg azt, ami az övével, míg a kiindulási alap mindkét esetben a Biblia. Mondjuk ott a teremtéstörténet, egy nézet szerint a leírtakat szó szerint kell értelmezni, míg egy másik elfogadja, hogy a világ kialakulása többé-kevésbé a tudomány által jelenleg ismert módon zajlott, és ettől még ők is hívő keresztények. Bárki elmondhatja, hogy az ő értelmezéséhez melyik áll közelebb, de az egyetlen valódi értelmét ember nem bizonyíthatja. Nem ismerem a különböző, magukat kereszténynek valló melegek hitét, és azokét sem, akik bár maguk nem melegek, de azt összeegyeztethetőnek tartják a Biblia tanításaival, azonban nem áll jogomban azt megkérdőjelezni, ahogy természetesen a tiedet sem.