Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #609293

Csak a pontosság kedvéért: én érdemelnék meg tőle egy bocsánatkérést azért, mert lezsidózott. Számomra ez sértő.

Felhívom figyelmed továbbá arra is, hogy nem az történt, hogy elnézést kért azért, hogy elírt valamit, hanem az, hogy felháborodott azon, hogy én hogy képzelem azt, hogy a zsidót zsidónak olvasom, ahelyett, hogy az igazhitű zsidópártolóról fel se tételezzek ilyet és egyből arra asszociáljak, hogy "biztosan csak elírt valamit", és keressek szinonímaszótárt, hogy mi lehet az, amit ő írni akart. (Freud egyébként tombolna örömében a gondolattársítástól: zsidó-szidó. Megvallom őszintén, nekem nem így jár az agyam, nekem ez eszembe se jutott volna, mert nem értem azt, hogy "marxizmusszidó", mert ezt nem is érteném, ha így látnám leírva, azt hinném, valami olasz mint a bravisszimó, vagy maximusszimó).

Jobb helyeken egyébként szerintem ilyenkor nem az a szokás, hogy azt b@sszák le, akit lezsidóztak és ezen felháborodik (még ha ez manapság szokatlan is), hanem kevésbé jó helyen sem azt várják el a lezsidózottól szalonentellektüell módjára, hogy még bocsánatot is kérjen ezért, hogy nem érti a tréfát, hanem valahol szerintem az lenne az alap, hogy a zsidózó írja azt, hogy "bocs, elírtam, nem ezt akartam írni, hanem azt".

És ezzel a dolog le is lett volna részemről zárva, mert bárki elírhat bármit. De az, hogy még én kerjek az ő elírásáért bocsánatot tozsdenyul, na ez azért kissé erős nekem, még akkor is ha húsvét van.