Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #608353

Képzeljed el, hogy a kezedben van egy "unlimited" hitelkártya, aminek ZÉRÓ a kamatozása és SOHA nem kell a tőkét visszafizetned, mert már akkora adóssággal van terhelve, hogy pontosan tudják, hogy nem kapják vissza a pénzt, ha szorongatnak.

Te mondd csak, sz*rul éreznéd magad, hogy bármit megtehetsz, vagy inkább egyre több pénzt költenél és már a törlesztést is a többlet felvett pénzből fizetnéd?

És akkor ugye a vicc poénja az, hogy mivel a FED-nek részben az USA is a tulajdonosa, ezért az adósság jelentős része olyan, mint a manyup felhalmozás és az államadósság, tök ugyanaz, csak kétfelé van választva, hogy elfedje a rendszer lényegét. Ahogy megszűnik a nyugdíjrendszer virtuális kettéosztása, azonnal ki is vezetődik az egész a rendszerből, mind a tartozik, mind a követel oldal kivezetődik a rendszerből. Ha az USA kiszállna a FED-ből, akkor az államadóssága is jelentőset csökkenne, de onnantól egyrészről nem is lenne beleszólása az ügyekbe másrészt a FED egyéb pénzügyi műveleteiből nem húzna számottevő hasznot.

Magyarán szólva, az USA államadóssága a világon az egyetlen, ami valójában nem is létezik, mert senkit sem érdekel.

Ugyanakkor pont ezzel a hazugsággal gyalázzák le a világot, azzal, hogy MÁS JEGYBANK (inclusive EKB) már nem jogosult erre, mert azon jegybankok CSAK MÁSNAK adósíthatnak el, és nem véletlen, hogy a FED/USA kombó az, ami először kezd óbégatni, ha egy másik jegybank önálló monetáris politikaként a saját államának az adósságát vállalja át. Mert abból számukra nem lenne pénz!

Nem véletlenül mondom, hogy egy röhej az, hogy baromi nagy pénzekre kell a magyar államnak eladósodnia, miközben a tartalékok jóval alacsonyabb hozamon ketyegnek, mert bele kell verni a fejekbe azt, hogy "ennek így kell működnie", hogy senkinek ne jusson eszébe az, hogy a tartalékot és az adósságot egyszerűen összevezeti és ezzel megszűnteti mindkét oldalát ugyanannak a pénzügyi számlának.