Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #608311

Csak a te kedvedért elvtárs leírom, hogy mi a követendő és általam elvárt módszertan a kapitalizmusban.

PREMISSZA: Az én pénzemből (nem vagyok OTP-s) semmiképpen se mentsék meg az OTP betéteseit, sem €100.000 alatt, sem felett, mert nincs közöm hozzájuk.

Ennek megfelelően ha egy OTP csődesemény következne be, akkor én az alábbiakat várnám el:

- a bank méretére való tekintettel azt az állam a bankot azonnali hatállyal és teljes körűen államosítsa.

- az állam a bank vezetését a PSZÁF+MNB-re bízza kijelölt ügyvezetéssel, mert rendszerszintű kockázatot jelentene a bank rendezetlen összeomlása.

- ugyanezen bejelentésben az állam világos kötelezettséget vállaljon arra az MNB és a NGM vezetőjének a TV-ben történő dokumentum aláírásával, hogy minden €100.000 alatti betétet teljes mértékben garantál,

- ugyanezen bejelentésben az állam kötelezettséget vállal arra, hogy a betétekhez a betétesek a létező leghamarabb időn belül hozzáférhessenek, átmeneti időre díjtalan Kincstári számlát bocsájtva a rendelkezésükre.

- ugyanezen bejelentésben az állam a rendkívüli eseményre való tekintettel MINDEN ezen időpont után beérkező összeget az ideiglenes számlára irányít át, ugyanis a bankcsőd után beérkező pénzek nem vehetnek részt a csődesemény lefolytatásában. Amig a számla meg nem nyílik a pénz felett az MNB diszponál és őrködik.

- ugyanezen bejelentésben az állam a rendkívüli eseményre való tekintettel jelentse be, hogy MINDEN OTP-s ügyfél adófizetési kötelezettségét felfüggeszti összeghatártól és adónemtől függetlenül mindaddig, amig a számlájához nem fér hozzá, egyben bejelenti, hogy minden számlán lévő minden adófizetésre szolgáló pénzt 100%-ban beszámít adókötelezettségbe függetlenül attól, hogy a csődesemény végén a folyószámla milyen állapotban lesz, hiszen az adófizetési kötelezettségnek az adózó az állam közbelépése miatt nem tud eleget tenni, ha a számláján van a pénz.

- az állam azonnal hatállyal vegye el a részvényesek részvényeit úgy ahogy van (csőd következtében bekövetkező államosítás), zárolja a kötvényesek kötvényeit, és azonnal zárolja a bank teljes vagyonát, egyben azonnali hatállyal helyezze előzetes letartóztatásba a bank teljes felsővezetését, az audit végzésével megbízott cég teljes ügyvezetését és a meghatározó adatokat tartalmazó okiratokat ellenjegyző személyeket, amennyiben pedig ezen személyek nem fellelhetőek, akkor nemzetközi körözés mellett azonnali hatállyal letartóztatni mindet, mindeközben teljes zár alá venni a teljes magánvagyonukat, érdekeltségeiket annak érdekében, hogy azok a későbbi kárenyhítésben teljes mértékben értékesíthetőek legyenek.

*

- Az állam a csődeljárásban haladéktalanul vizsgálja felül, hogy szükséges-e a betétbiztosítás bevonása az €100.000 alatti tételek megfizetéséhez, vagy ahhoz elegendőek-e a bank forrásai.

- Az állam az €100.000 alatti betétek forrását haladéktalanul utalja át az ideiglenes számlákra, azt egészítse ki az OBA kerettel és ha szükséges, akkor egészítse ki a tartalékokból az összeget. Az €100.000 alatti betéteknek egy héten belül hozzáférhetőnek kell lennie.

- Mindezek után az állam mérje fel a "rossz bank" vagyonát, majd kezdje meg annak haladéktalan (de nem eszetlen) értékesítését, amelyből első körben a saját követelését, azaz az üzletbe betett részét vegye ki elsőrendű követelőként kamtostul

- Az ez után fennmaradó részeket kezdje meg szétosztani az €100.000 feletti betétesek között, majd ha ez is kielégítésre került, akkor a kötvényesek között, végül a hitelezők követeléseit teljesítse.

- Amennyiben ezen elszámolás végére még marad pénz, akkor jöhetnek a részvényesek, amennyiben ugyanis még erre is marad forrás, akkor a bűnvádi eljárást meg kell szűntetni, hiszen csak tönkrement a bank, az pedig normál piaci kockázat (nincs bűncselekmény), amennyiben nincs pénz a részvényesekre, akkor az azt jelenti, hogy a bank teljesen felelőtlenül gazdálkodott, és a bűnvád marad.

Következtetés: Sem az állam, sem én, sem más, akinek nincs köze az OTP-hez nem szenved el semmiféle veszteséget sem, ennek ellenére villámgyorsan állhat helyre a normál működés, hiszen "csak egy bank" megy csődbe és ez a rendszerre nézve semmi különöset nem jelent, hiszen ezen eljárás alatt olyan haknizást fog csapni a többi bank, hogy oda menjenek a Kincstártól az emberek, hogy nem győzöd figyelni a jobbnál-jobb ajánlatokat.

Tudod elvtárs, ez a baj veled, igazhitű marxistával, hogy el sem tudod képzelni, hogy egy ilyen alacsonyan képzett foximaxit végzett elvtársat nem eszek meg keresztben reggelire. Pedig, de. Csak nem szeretem, mert elrontom a gyomrom, mert nem az én ízlésem az, hogy ilyen alacsony szinten értekezzek.