Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #608291

A Laiki bank esetében pontosan ugyanannak kellett volna történnie, mint a spanyol bankrendszer esetében, azaz az ESF/EKB-nak kellett volna a feltőkésítést elvégeznie AZONNAL, egyebekben pedig pontosan úgy, hogy az nem terhelte volna az állam adósságát, hiszen ezt az adósságot nem is az állam hozta össze, ha másért nem, akkor azért, mert eleddig minden ország esetében ez volt a precedens.

Jogilag semmi, józan ésszel pedig az égvilágon semmi sem indokolta azt, hogy ezúttal másképpen járjanak el, és egyebekben nyilvánvaló, hogy a ciprusi problémák teljes megoldása is olyan marginális összeget emésztett volna fel a mentőalapokból, és az EKB-tól, hogy józan paraszti ésszel fel sem lehet fogni, hogy miért nem így jártak el és egyáltalán hogyan juthatott el ez az ügy oda, ahol most tart, ismerve például Izland esetét.

Ugyanakkor ha az ember hajlandó szembenézni azzal, hogy mi történik valójában, elfelejti az EU-t, EUR-t, jogokat, akkor láthatja, hogy ez csak a polgárok elleni háború következő fejezetének a tesztelése. Ez most az, hogy mennyire lesz megoldható az, hogy a totális csődben lévő EUKSA bankrendszer működőképessége alapszinten fenntartható legyen, milyen irányba lehet eltolni a súlypontokat ahhoz, hogy olyan szinten kifoszthatóak legyenek a betétesek, hogy a bankrendszer elméletben még pár évig-évtizedig működőképes legyen egy vegetatív szinten, de kellő támogatás legyen hozzá a plebsz részéről.

Ennek oka pedig az, hogy az ebben a rendszerben lévő pénz maradéka is kikerüljön ebből a részből, hogy azt is meg lehessen majd semmisíteni a következő tervezett tőzsdekrachhal, vagy az arany árfolyamával való játékkal.

Mert röviden most annak az alapját fektették le, hogy az €100.000 feletti betéteket le fogják nyúlni, és annak a legegyszerűbb módja az, hogy olyan szintre emelik a bankok un. tőkekövetelményét, aminek ""véletlenül"" csak így fognak tudni megfelelni. És mivel ez csak a betétesek töredékét fogja érinteni, ezért a marxista propaganda meg is fogja tudni magyarázni, hogy ez így rendben lévő dolog. Lásd Ciprus...