Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: gondolkodjunk !

olvas0 Előzmény: #607783

azért megbocsáss, hogy vitatkozni merek veled, de az írásod nem éppen indulatoktól mentes- még ha nem is tudok az érzéseiddel vitatkozni-, mindazonáltal mint ilyen gondolatmenet, egy kicsit elrugaszkodik a letisztult látástól, és ezalatt nem azzal vitatkozom elsősorban ahogy az EUt beállítod hanem azzal ahogy hát kvázi ledegradálod az elmúlt hetek jelentőségét csupán politikai játszmának, holott szerintem ennél sokkal többről van szó! Igen abban teljesen igazad lehet- bár ezen összeesküvés elmélettől több okból is távol tartanám magam, de majd a végén egyet említek Olaszországgal kapcsolatban-, hogy az EU+IMF Cipruson tesztelte az elméleted DE, a történet szerintem azért összetettebb, mert a Ciprusiak nagyon nem tehetnek arról, ami történt már pedig ez nem egy szimpla bankcsőd volt, csak azt csinálták belőle... Maga ciprus dőlt be, és ez a bedőlés nem csak a ciprusi bankok hitelét de az összes európai bank hitelét megcibálta- csak ez még nem látszik- onnantól kezdve hogy múlt hét elején még korlátozás nélkül dobtak ki minden egyes betétre kvázi adót, amit aztán nem is szavaztak meg a parlamentben, VISZONT A JELENLEGI DÖNTÉST MEG MÁR NEM IS KELL!!!! Ja mert ez aztán erősíti a bizalmat és a biztonságot.... hát szerintem ezek után még az is kiveszi aki egyébként nem vette volna ki...... még jogbiztonság sincs ezek szerint.... ÉS az elméletedre visszatérve Olaszországgal kapcsolatban: HA és amennyiben Olaszország csődbe menne ott egy ilyen akció kirántaná Olaszországot a szarból és nem beletaszítaná a kőkorszakba ahogy Ciprussal teszi.... Olaszországban csak a betétek állománya 1500milliárd- az olasz államadósság 2000milliárd szőröstül, bőröstül.... (nem neked de azért leírom, hogy az a csak 68milliárd amivel ciprus bajban van az nem Ciprusi megtakarítás)

És még egy gondolatmenet... ez a 40%os leírás nagyon durva... ami ráadásul nem csak a holnaplányait érinti de cégeket és vállalatokat is..... azért ez ebben a formában elég veszélyes, ráadásul nem kizárt egy orosz válaszcsapás mondjuk Luxemburg vagy Liechtenstein bankjaira orosz tőzsdehuszároktól.... és azt a németek fogják megérezni................ szóval én egy kicsit másként látom, más oldalról nézem ugyan azt a tábortüzet, amivel szerintem nincs baj, pláne ha mindkettőnk szalonnája szép ropogósra fog sülni és még a kenyérre meg a zöldségekre is tudunk csepegtetni.....